Hopp til innhold

Sir Paul blir DJ for BBC

Paul McCartney og Ozzy Osbourne skal være DJer når BBC Radio 1 feirer 40 år.

Paul McCartney

Sir Paul McCartney er den største legenden til å være DJ for BBC Radio 1.

Foto: ALASTAIR GRANT / AP

De to stjernene topper lista over ti celebriteter som skal stå for musikken i forskjellige programmer når den britiske radiokanalen BBC Radio 1 feirer seg selv.

Mange stjerner bidrar

Radioserien som har fått navnet Radio 1 Legends starter 17. september med den tidligere Beatles-stjernen som førstemann ut.

I tillegg har radiokanalen også fått med seg Oasis’ låtskriver Noel Gallagher, Blondies Debbie Harry, the Arctic Monkeys, Gwen Stefani og Paul Weller, melder BBC .

Kanalens nåværende programledere vil også ta med seg tildligere DJer fra kanalens historie i sine programmer, som en del av feiringen.

Tribute-samling

Ozzy Osbourne, Hultsfred, 2007

Også Ozzy Osbourne får være DJ for BBC.

Foto: SCANPIX SWEDEN / REUTERS

DJ Paul Oakenfold, Foo Fighters’ Dave Grohl og Fatboy Slim blir også med på feiringen som blant annet også vil resultere i en tribute-samling.

Samleplata vil inneholde 40 coverversjoner av kjente låter, en fra hvert av årene kanalen har eksistert. 

Sir Paul er venta å dra fram klassikere fra artister som Elvis Presley, Chuck Berry, og Jerry Lee Lewis, the Rolling Stones og låter fra sitt gamle band.

- Snakker om de som har inspirert meg

- Siden jeg er en slags legende har de vært så vennlige å spørre meg om jeg kan lage et show der jeg snakker om de som har inspirert meg og spille låter av mine favorittartister, sier Paul McCartney til BBC.

BBC Radio 1 feirer seg sjøl fra 17. til 28. september. Kanalen gikk første gang på lufta 30. september 1967.

Kulturstrøm

 • Deler av Twitters kildekode lekket på nettet

  Utdrag av Twitters kildekode har blitt lekket på nettet, og det Elon Musk-eide selskapet leter nå etter den ansvarlige.

  Ifølge et rettsdokument ble deler av kildekoden lagt ut på den Microsoft-eide plattformen Github. Den brukes for deling av kode for programvareutvikling.

  Det skriver The New York Times.

  Kildekoden ble postet av en bruker som kalte seg «FreeSpeechEnthusiast». Ifølge Github ble koden fjernet fredag på forespørsel fra Twitter.

  Nå har Twitter bedt en domstol i California om å gi informasjon som kan identifisere personen bak «FreeSpeechEnthusiast», ifølge dokumentet som ble levert domstolen 24. mars.

  Github har ikke svart på Reuters' spørsmål om hvorvidt de har gitt Twitter denne informasjonen. Twitter har heller ikke svart på en forespørsel om kommentar. (NTB)