Hopp til innhold

Søker lederstillinger i NRK-nyhetene

30 søkere til tre nye lederstillinger i NRK Nyheter.

NRK Nyheter

30 har sagt seg interesserte i de nye lederstillingene i nyhetsdivisjonen i NRK.

Flere nye nøkkelposisjoner skal besettes før NRK Nyheter går over i ny organisasjon med tre redaktørlinjer.

Her er søkerlistene til stillingene som redaktør for Faglinja, redaktør for Direktelinja og redaksjonssjef for digital utvikling:

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord leder arbeidet med rekrutteringen til de nye posisjonene. Totalt er det 30 søkere til de tre stillingene.

Godt kvalifiserte søkere

- Vi er fornøyd med søkerlisten og har flere godt kvalifiserte søkere fra både eksternt og internt hold. Vi har dermed et solid grunnlag for å foreta valg her, sier Beverfjord.

Utgangspunktet for omorganiseringen er at publikums medievaner er i kraftig endring.

- God journalistikk og god historiefortelling er det viktigste for NRK Nyheter, men vi må i større grad møte publikum – og særlig det yngre publikummet – der de er. Å styrke NRK Nyheter på mobil blir derfor et viktig mål. Vi er på jakt etter faglig sterke ledere med digital kompetanse - og med store ambisjoner for NRKs nyhetstilbud, fortsetter hun.

Av de 30 søkerne har fem fått innvilget unntak fra offentlighet.

- Ideelt sett skulle vi hatt en liste der alle søkerne var representert med fullt navn, men i fem av tilfellene har vi vurdert det slik at det er grunnlag for å unnta dem fra den offentlige søkelisten, sier nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord.

Planen er at NRK Nyheter skal være over i ny organisering i løpet av mai 2017.

Les mer: Organiserer nyheter i tre linjer