Hopp til innhold

​NRKs distriktssendinger i HD

I løpet av april 2016 bytter NRK teknologi i bakkenettet for at seerne også skal få distriktssendinger i HD-kvalitet. Dermed vil alle NRKs TV-sendinger være i HD.

Østnytt: Programleder Marianne Duun Malmo

I løpet av april måned vil alle NRKs TV-programmer, også distriktsnyhetene, være i HD-kvalitet både via RiksTV og Altibox. Canal Digital Satellitt følger etter i mai og øvrige TV-distributører i løpet av året. Marianne Duun Malmo presenterer Østnytt.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Teknologibyttet betyr også at overgangen mellom rikssendinger og distriktssendinger på NRK1 blir sømløs.

NRK Tegnspråk har fram til nå blitt fjernet under distriktssendingene. Nå vil NRK Tegnspråk være tilgjengelig også når det er distriktssending.

Alle NRKs TV-sendinger, også distriktssendingene, vil snart være i HD-kvalitet.

Ser man TV via naboregionplassen på fjernkontrollen (999), må man heretter gå til kanal 1 for å fortsette å se på NRK1. Denne plakaten på skjermen vil fortelle om dette.

Foto: NRK

Bare distriktssendingen på kanal 999

I bakkenettet har man i dag valget mellom å se på distriktssendingen for sitt eget distrikt på kanalplass 1 og distriktssendingen fra en naboregion på kanalplass 999 (et tastetrykk ned).

Dette vil fortsatt være mulig. For de som bruker naboregionen (999) som sin hovedkanal blir det imidlertid en vesentlig endring. Det er kun distriktssendingen som blir tilgjengelig fra denne kanalen. Utenom distriktssendingene vil det ligge en skjermplakat med beskjed om å flytte over til NRK1 på kanalplass 1 for å se videre etter distriktssendingen.

Dette er gjort for å oppnå de forbedringene som er beskrevet over. Naboregionens distriktssending på 999 blir ikke sendt i HD-kvalitet.

NB! De som har lagt naboregionen inn på kanalplass 1, må enten slette Favoritt-listen eller gå til "Fabrikkinnstilling" og installere kanalene på nytt.

Svart skjerm - søk opp kanalene på nytt

I forbindelse med selve omleggingen kan det oppstå uforutsette feil på enkelte mottakerbokser. Det kan eksempelvis være svart skjerm på NRK-kanalene. Dette kan løses ved å søke inn alle kanalene på nytt. Dersom dette ikke hjelper, må RiksTVs kundesenter kontaktes på tlf. 09595 eller se rikstv.no/kundeservice/.

HD via satellitt-mottak, kabel-TV eller IPTV kommer

Når det gjelder seere tilsluttet satellitt-mottak og kabel-TV eller IPTV, vil de også kunne få glede av de forbedringene som er beskrevet over.

Altibox vil legge over til HD fra og med natt til 19. april 2016.

Ved problemer, kontakt Altibox kundeservice - altibox.no/privat/kundeservice.

Canal Digital Satellitt vil legge til HD fra og med 25. mai 2016.

Ved problemer, kontakt Canal Digital kundeservice - satellitt.canaldigital.no/Kundeservice/.

Vi vil oppdatere denne siden når vi har datoer for når Get, Canal Digital Kabel og Viasat også vil tilby NRKs distriktssendinger i HD-kvalitet.