Iris Storås, Frode Wisth
Foto: Linda Vespestad / NRK

Alvdalsnabo tiltalt igjen

Oppsummert

Mannen som ble dømt for medvirkning til overgrep av egne barn i Alvdalsaken er nok en gang tiltalt for overgrep mot et av sine barn. En sønn har anmeldt ham for overgrep i perioden 2002–2005 i Alvdal. Faren er tidligere dømt for overgrep av to barn.

 • Funnet skyldig i overgrep

  Mannen som i Alvdal-saken ble omtalt som nabofaren er i Eidsivating lagmannsrett funnet skyldig i overgrep mot sin sønn. I dag holder aktor Iris Storås sitt sluttinnlegg om hvilken straff hun mener han bør dømmes til.

 • – Bør frifinnes for overgrep

  – Mannen som er tiltalt for overgrep mot sin sønn bør frifinnes, sa forsvarer Frode Wisth. Han mener det ikke er grunnlag for å dømme mannen til forvaring. Mannen ble dømt i Alvdal-saken, men nekter for å ha begått overgrep mot sønnen.

  Frode Wisth
  Foto: Linda Vespestad / NRK
 • Bør få en oppreisning på 250 000 kr

  Sønnen som skal ha blitt misbrukt av sin far fra 2002 til 2005 bør få en oppreisning på 250 000 kroner, mener bistandsadvokat Aina Helene Tvengsberg. Faren er tidligere dømt i Alvdal-saken og i fjor ble han dømt for overgrep mot en annen sønn og en datter.

  Aina Helene Tvengsberg
  Foto: Linda Vespestad / NRK
 • – Bør dømmes til forvaring

  Aktor mener mannen som er tiltalt for overgrep mot en sønn bør dømmes til forvaring. Tiltalte ble dømt i Alvdal-saken og i fjor dømt for overgrep mot egne barn. Aktor la ned påstand om 15 års forvaring som en samlestraff med de to tidligere dommene.

  Iris Storås
  Foto: Linda Vespestad / NRK