Hopp til innhold

Nabo-far i Alvdal-saken anmeldt for nye overgrep mot en sønn

Han ble dømt for medvirkning til andres overgrep i Alvdal-saken og i mars ble dømt for overgrep mot to av sine egne barn. Nå er han mistenkt for overgrep mot sitt tredje barn.

Politihuset i Elverum

ETTERFORSKER: Politiet i Elverum har startet etterforskning etter at en mann er anmeldt for seksuelle overgrep mot sin sønn. Mannen var en av personene som ble dømt i Alvdal-saken.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Mannen i 50-årene ble i den såkalte Alvdal-saken dømt for å ha gitt tillatelse til at en mann og en kvinne kunne misbruke hans to barn.

Han var nabo til ekteparet og ble under Alvdal-saken kalt nabo-faren. I mars ble han dømt for seksuelle overgrep mot en datter og en sønn.

Anmeldt på nytt

Nå er han nok en gang anmeldt for seksuelle overgrep mot en sønn, som er i begynnelsen av 20-årene.

– Politiet kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse fra sønnen som gjelder seksuelle overgrep som skal være begått av faren. Han har per i dag status som mistenkt, sier politiadvokat Sondre Kristian Halvorsen.

Mannen anket dommen fra Hedmarken tingrett i mars der han ble dømt til fire års fengsel. Denne saken skulle gå i Eidsivating lagmannsrett tidligere i oktober, men han trakk anken og dermed er dommen rettskraftig. Sønnen skulle vitne i rettssaken, men det ble altså ikke noe av. I etterkant mottok politiet en anmeldelse fra sønnen.

– Anmeldelsen gjelder seksuelle overgrep som skal ha skjedd mens denne gutten var en ung gutt, sier Halvorsen.

Tidlig i etterforskningen

Politiet fikk anmeldelsen 1. oktober og dermed har de så vidt startet etterforskning av saken.

– Vi skal nå vurdere saken, og se på hvilke etterforskningsskritt som skal igangsettes og det innebærer at vi må avhøre personer rundt denne gutten og prøve å finne ut hva som har skjedd.

Guttens bistandsadvokat Aina Tvengsberg bekrefter at de har sendt en anmeldelse som gjelder overgrep mot en av sønn, men ønsker ikke å kommentere saken utover det foreløpig.

– Han ønsket å anmelde sin far, det har vi nå gjort, så får vi se hva politiet kommer fram til.

Mannens forsvarer Frode Wisth vil ikke kommentere saken.

Flere saker fra Innlandet