Hopp til innhold
Eksteriør av Norges Høyesterett i Oslo
Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Alvdal-saken

Oppsummert

Fire barn ble seksuelt misbrukt av flere voksne i Alvdal fra høsten 2003 til sommeren 2007. Moren og den tidligere stefaren til to av barna er dømt for de groveste overgrepene. Et annet foreldrepar og en nabo er dømt for medvirkning.

 • Den overgrepsdømte mora i Alvdal-saken blir ikke prøveløslatt

  Oslo tingrett har bestemt at den overgrepsdømte mora i Alvdal-saken ikke blir prøveløslatt.

  Rettens avgjørelse er basert på at det fortsatt er fare for gjentakelse av alvorlige seksuallovbrudd.

  Kvinna ble i 2011 dømt til en tidsbestemt straff på 15 år for langvarige seksuelle overgrep mot sine to yngste barn og to nabobarn i Alvdal i Nord-Østerdal.

 • Overgrepsdømt i Alvdal ber om løslatelse

  Kvinnen i Alvdal som soner en forvaringsdom for grove seksuelle overgrep mot egne barn og to nabobarn, begjærer seg prøveløslatt, melder NTB.

  Den nå 57 år gamle kvinnen ble i 2011 dømt til en tidsbestemt straff på 15 år for langvarige seksuelle overgrep mot sine to yngste barn og to nabobarn i Alvdal.

  I 2014 ble hun dømt for seksuelle overgrep mot sin eldste datter i Gjerdrum. Høyesterett kom til at hun skulle dømmes til forvaring med en tidsramme på 13 år og fem måneder som en fellesstraff for de to sakene. Minstetiden ble satt til fem år og fem måneder.

  Kvinnen fremsatte begjæringen om prøveløslatelse 7. september 2020.

  I alt fem personer ble dømt i den store overgrepssaken i Alvdal. Den siste dommen falt i 2017. Alvdal-moren nektet straffskyld i begge sakene.

 • Alvdals-nabo dømt til forvaring

  Mannen som er omtalt som nabo-faren i Alvdal-saken, er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 14 års forvaring, med minstetid på ni år, for flere seksuelle overgrep mot sin sønn da han var under ti år. Det er den samme dommen mannen fikk i tingretten.

 • Går inn for 15 års forvaring

  Aktor Iris Storås mener mannen som ble omtalt som nabofaren i Alvdal-saken bør dømmes til 15 års forvaring. Mannen er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot sin sønn, og denne uka ble han funnet skyldig også i ankesaken i Eidsivating lagmannsrett.

  Rettsak Øyer-drap
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no