Hopp til innhold

Alvdal-dømt nok en gang tiltalt for overgrep mot eget barn

Han er dømt for medvirkning til andres overgrep i Alvdal-saken og dømt for overgrep mot to av sine barn. Nå er han tiltalt for overgrep mot sitt tredje barn og risikerer forvaringsstraff.

Iris Storås, Frode Wisth

RETTSSAK 2: Aktor Iris Storås og forsvarer Frode Wisth under rettssaken der en mann ble dømt til fengsel for misbruk mot to av sine barn. Dette var andre gangen han ble dømt i en overgrepssak.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Mannen i 50-årene er tiltalt for overgrep mot en sønn som var under 10 år da overgrepene skal ha skjedd fra 2002 til 2005 i Alvdal. Det vil si at overgrepene skal ha skjedd samtidig som hendelsene i Alvdal-saken fant sted.

Tiltalt for tredje gang

Gutten var ifølge tiltalen bare sju år da det skal ha startet.

– Han er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot barn under 10 år og den seksuelle omgangen er samleie. Tiltalen er alvorlig fordi den omhandler samleie med barn under 10 år, sier aktor, statsadvokat Iris Storås.

Dette er tredje gangen mannen er tiltalt i en svært alvorlig overgrepssak.

Aina Tvengsberg forsvarer kvinne tiltalt for menneskesmugling

VANSKELIG: Fornærmedes bistandsadvokat Aina Tvengsberg sier mannen har det vanskelig etter overgrepene han har vært utsatt for.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

I Alvdal-saken ble han dømt til sju års fengsel for å ha gitt tillatelse til at et samboerpar kunne misbruke hans to barn. Han var nabo til de to og ble under Alvdal-saken kalt nabo-faren.

I mars i fjor måtte han nok en gang møte i retten. Denne gangen var han tiltalt for seksuelle overgrep mot en datter og en sønn. Her ble han dømt til fire års fengsel .

Forvaring

Nå er han tiltalt igjen, denne gangen for overgrep mot nok en sønn, som nå er i 20-årene.

– Min klient er lettet over at tiltalen er tatt ut. Han sliter som en følge av overgrepene han har vært utsatt for og ikke minst at han er misbrukt av sin egen biologiske far, sier mannens bistandsadvokat Aina Tvengsberg.

Sønnen anmeldte faren i oktober og Tvengsberg sier de er glade for den raske saksbehandling og at tiltalen foreligger allerede nå på nyåret.

Iris Storås

AKTOR IGJEN: Statsadvokat Iris Storås er nok en gang aktor i en sak som er tilknyttet Alvdal-saken.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Denne gangen har aktor varslet at det kan bli lagt ned påstand om 15 års forvaring som en fellesstraff med de to tidligere dommene.

– Han er domfelt to ganger tidligere for overgrep mot barn, dersom han blir dømt på nytt nå så tilsier, etter vår vurdering, hensyn av samfunnsvernet at han ilegges en forvaringsstraff. Det er en streng straff, men hvis det foreligger fare for gjentakelse og nye seksuallovbrudd mot barn så må samfunnet vernes mot det, sier Storås.

– Belastende

Saken skal gå i Nord-Østerdal tingrett før sommeren.

Nord-Østerdal tingrett

NORD-ØSTERDAL: Rettssaken vil gå i Nord-Østerdal tingrett på Tynset før sommeren.

Foto: Anette Strand Sletmoen, NRK

– Det vil åpenbart bli en stor belastning for ham å vitne, men vi må tenke framover, forberede ham og tro at vi skal klare å gjennomføre dette på en grei måte, sier Tvengsberg.

Hun kommer til å legge ned påstand om en oppreisningserstatning på minst 200 000 kroner.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld i de to sakene han er dømt. Hans forsvarer Frode Wisth har foreløpig ikke snakket med sin klient om den nye tiltalen og vil dermed ikke kommentere saken.