NRK Meny
Normal

Se video fra sjekkpunktet som er lukket for allmennheten

Tirsdag kveld er de første kjørerne forventet å komme inn på sjekkpunkt Ellentjern. Dette sjekkpunktet er lukket for alle andre, men vår fotograf Andrè Bendixen fikk tilgang før kjørerne kommer.

Villmarkssjekkpunkt ved Ellentjern

Villmarkssjekkpunktet på Ellentjern

I år har Finnmarksløpet etablert et villmarkssjekkpunkt, et sted der kjørerne stanser for stell og hvile, midt i villmarka i Øvre Pasvik. Ved Ellentjern skal kjørerne klare seg selv, uten noen form for hjelp. Handlerne har heller ikke tilgang

– Det er ikke noe strøm hos oss, det er ikke lyskastere, og ingen larm eller lyd. Kjørerne vil bli møtt med et bål der folk lager mat. Kjørerene får halm til hundene og må hente vann i elva. Og så får de hvile i en lavvo, sa Arne Liakleiv, som er vertskap ved sjekkpunktet, da NRK intervjuet han før Finnmarksløpet.

Ellentjern
Foto: Inghild Eriksen / NRK

Det er varmt i været og sola steiker. For de som forlot sjekkpunktet i Kirkenes på formiddagen, kan etappen bli tung. NRKs ekspert, Hans Petter Dalby, tror noen av kjørerne hviler i løypa og dermed blir kortere tid på Ellentjern.

– Jeg ville nok ha lagt meg å hvile i løypa. Det er tungt for hundene når det er så varmt. Så hadde jeg hatt mindre hviletid på Ellentjern, sier Dalby.

Menyen på Ellentjern

Marit Sundt lager meny før kjørerne kommer.

Foto: Inghild Eriksen / NRK

Flere av kjørerne har ønsket mer villmark og mindre sponsorer, bobiler og handlerteam. Det er hensikten med Ellentjern. Hvor mange av kjørerne som blir liggende på sjekkpunktet er imidlertid usikkert. Første kjører i løypa, Ronny Frydenlund, er forventet inn cirka klokken 18.00.

Følg med på nrk.no/finnmarkslopet for oppdaterte nyheter