NRK Meny
Normal

Nå har både kona og mannen NM-gull

Vinner av Finnmarksløpets 500-kilometer, Ole Sigleif Johansen, er endelig på høyde med kona når det kommer til hundekjøring.

Eline Lihagen og Ole Sigleif

Eline Lihagen og Ole Sigleif Johansen har nå begge hvert sitt NM-gull i hundekjøring.

Foto: NRK

Tirsdag morgen kom Ole Sigleif Johansen inn til Alta som vinner av 500-kilometeren i Finnmarksløpet. NRK traff han et par timer etter målgang, da hadde det ennå ikke gått helt opp for han.

– Det synker sakte, men sikkert inn. Det tar litt tid, sier Johansen.

Men etter en thrilleravslutning, hvor fire kjørere kjempet til det siste om seieren, var det endelig Johansens tur.

– Jeg har stått nede på isen å sprut-grinet av glede. Finnmarksløpet er følelsesmessig en bølgetur uten dimensjoner, sa den nybakte norgesmesteren like etter målgangen.

Ole Sigleif Johansen

Ole Sigleif Johansen med sin lederhund, like etter målgang i Alta tirsdag morgen.

Foto: Anita Føleide / NRK

– Jobbet lenge for dette

Johansen har forsøkt flere ganger å nå toppen i Finnmarksløpet. Bak seieren på tirsdag ligger det mange år med trening.

– Jeg har endelig nådd målet mitt, det jeg har jobbet for i så mange år. Så det er en stor tilfredsstillelse, sier han.

– Dette var moro for Ole Sigleif. Han har vokst som hundekjører og tydeligvis lært av kona Eline. Han har brutt to år tidligere fordi han har åpnet for hardt, men nå har han tydeligvis lært, sier NRKs ekspertkommentator Hans Petter Dalby.

Familie med Norgesmestre

På hjemmebane har han også fått den ekstra motivasjonen han trengte. For i familien har både hans far og hans kone NM-gull i hundekjøring fra før.

– Det betyr også at man får det litt greiere på hjemmebane. Man blir ikke lengre mobbet fordi man "bare" har en sølvmedalje fra før. Da har man kanskje litt mer å si, sier Johansen.

Kona til Ole Sigleif, Eline Lihagen, vant nemlig NM i hundekjøring da hun kom inn til en 2. plass i Finnmarksløpet som første norske deltaker i 2013.

– Det er viktig å være best i familien. Når mor har et NM-gull og en 2. plass fra Finnmarksløpet, så er det litt vanskelig å være far i huset, sier Lihagen.

– Fattern har også flere NM-medaljer og han har også småmobbet meg litt. Så nå får jeg stoppet kjeften på dem, sier Johansen.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Eline Lihagen ble norgesmester da hun gikk inn som nummer to over målstreken i Finnmarksløpets 500-kilometer.