NRK Meny
Normal

Eiendomsmegler på hundeeventyr

Eiendomsmegler Vidar Myklevoll har fått fri hos familien i ett år for å leve ut hundedrømmen. Til vanlig selger han hus og næringseiendommer, men siden i fjor vår har han trent for å kjøre Finnmarksløpet.

Vidar

Siden august har Myklevoll sjekket gradestokken slavisk for å kunne komme i gang med treningen til Finnmarksløpet. Dette bildet er fra i desember, da var det i alle fall ikke for varmt til å trene.

Foto: Vidar Myklevoll

– Jeg er førstegangskjører. Bikkjene er gode, det er jeg som er det svakeste ledd. Jeg skal komme meg rundt og fullføre, det er det som er målet, sier Vidar Myklevoll.

Han er treningstur med hundespannet når NRK møter han, én av veldig mange turer det siste halvåret. Om en måned skal han kjøre 50-mila på Finnmarksløpet for aller første gang.

Det blir en ganske stor overgang fra hva han jobber med til vanlig: nærmere bestemt å selge boliger.

Vi ble med Vidar på treningstur:

Eiendomsmegler Vidar Myklevoll satser all fritid på trening fram til han skal kjøre Finnmarksløpet for første gang i 2015.

Blir bedre på jobb

Vidar Myklevoll
Foto: André Bendixen

– Jeg har holdt på med hundekjøring i nesten 20 år hvis man regner med stort og smått. Jeg har hjulpet Roger Dahl med trening, kjørt litt med turister, så jeg har vært i miljøet i 20 år, men har aldri tenkt tanken eller hatt muligheten til å kjøre Finnmarksløpet før nå, sier han.

Han er til daglig leder for DNBs meglerhus i Alta, men har klart å kombinere jobben med hundekjøringen. Til tross for "dobbel" jobb opplever han at faktisk å få bedre resultater som eiendomsmegler etter at han begynte med hundekjøringen.

– Jeg har måttet strukturert arbeidsdagen slik at jeg får bedre tid til å jobbe med hundene, så jeg har vært nøyere med når jeg jobber overtid og tar kveldsvakter. Vi er ganske resultatorienterte på jobben, og siden jeg begynte med hundene har jeg faktisk bedre resultater, sier han.

November

Vinteridyll ute med hundene. Dette bildet tok Myklevoll på en treningstur i november. De kortere turene blir fort å 5 til 6 mil.

Foto: Vidar Myklevoll

Full støtte fra familien

Full jobb og hundekjøring har derimot gått litt på bekostning av familielivet.

– Jeg har ikke hatt mulighet til å være like mye til stede på håndballkampene til jentene for eksempel, men det var vi jo klar over. Vi hadde et lite familieråd da jeg fikk tilbud om å gjøre dette, og da ble vi enige om at jeg skulle få gjøre dette, sier han.

Muligheten til å kjøre Finnmarksløpet kom da Trine Lyrek, en erfaren hundekjører med mange Finnmarksløp bak seg, ville låne Vidar et hundespann som han kunne trene og så kjøre løpet med.

– Det er viktig å gjøre drømmen til virkelighet en gang. Familien hans støtter han 100 prosent, både kone og barn, så han er kjempeheldig som har de i ryggen, og de er heldige som har han som får lov til å oppleve det han har lyst til å gjøre, sier Lyrek.

Oktober

Ute med hundene i oktober. Trine Lyrek skal kjøre med de i Femundløpet til helgen, så om halvannen uke er de klare for trening med Vidar igjen.

Foto: Vidar Myklevoll

Pelsterapi

Nå er det kort tid igjen før han skal legge ut på 50 mil med tøff villmark. Han understreker at han kjører for å komme i mål.

– Som førstegangskjører satser jeg ikke på noen spesiell plassering, jeg vil komme rundt. Kommer man halvveis og spannet er i god form kan man jo slippe opp litt, men fokuset skal ligge på å komme i mål, sier han.

Uansett plassering i løpet er eiendomsmegleren, om noe travel, så i alle fall en lykkelig mann for øyeblikket.

– Du blir i godt humør, og jeg tror det var en av Lars Monsen sine handlere som kalte det for pelsterapi, og jeg tror det er noe i det altså. Det å være med dyr, det gir utrolig mye, sier han.

Hunder

Hundene Koti og Lego er to av de viktigste lederhundene i spannet.

Foto: Vidar Myklevoll