NRK Meny
Normal

Her kan du se dagens direktesending i opptak

Vi gir deg daglige direktesendinger på web-TV – her på nrk.no/finnmark. Nederst i saken kan du se tidligere dagers sendinger fra Finnmarksløpet.

Se direktesending her

Kjørerne i Finnmarksløpet var tidligere i dag på vei til Varangerbotn, der noen er kommet frem i ettermiddag. Når de har ankommet sjekkpunktet har de kjørt 739 kilometer.

Programleder Inghild Eriksen og fotograf Andrè Bendixen har ankommet Varangerbotn. Her skal de vente på kjørerne sammen med de frivillige, handlerne og publikum. Langdistanse hundekjøring betyr mye venting for de som holder til på sidelinjen, men i år har det vært ekstra mye venting.

Studentene fra Øytun på sjekkpunkt Varangerbotn

Elevene fra Øytun folkehøgskole er frivillige på sjekkpunktet. De venter inn de første kjørerne.

Foto: Inghild Eriksen / NRK

– Årets kjørere har hvilt lenge og vell, nesten like mye som de har kjørt. Så i år har hjelpemannskapet hatt god tid, men den tiden har ikke betydd mye søvn. De må alltid være på vakt, sier programlederen på sjekkpunktet.

Som et direkte resultat av at kjørerne har hvilt mye, har de også flere hunder igjen i spannet på dette tidspunktet, enn tidligere år. Sigrid Ekran, som for øyeblikket ligger først i sporet, har fortsatt 13 hunder igjen. Så langt har Ekran satt igjen kun en hund og det gjorde hun på Ellentjern.

– Det er litt uvanlig at kjørerne har så mange hunder igjen, men det viser hvem som har vært i fokus under dette løpet. Hunden som Sigrid satte av på Ellentjern skal være med på dagens sending og går alt etter planen skal vi også ta en prat med handleren hennes, Petter Ekran, avslutter Eriksen.

Få med deg siste nytt fra Finnmarksløpet på nrk.no/finnmarkslopet

Med Inghild og Andre. Direktesending fra Finnmarksløpet.

Se opptak av direktesendingen fra starten i Alta sentrum.

Direktesending fra Levajok

Se opptak av direktesendingen fra Levajok.

Inghild og André loser deg gjennom Finnmarksløpet - direkte.

Se opptak av direktesendingen, med direkterapport fra Neiden.

Direkterapport fra hundesledekonkurransen Finnmarksløpet.

Se opptak av direktesendingen fra Kirkenes.