– Plassering er en bonus, målet er en fin opplevelse

Hilde Askildt koser seg i løypa, tross vinden. De sure forholdene tar heller ikke knekken på macho-Monsen, som sier han er på «påsketur».

Hilde Askildt i Finnmarksløpet 2015.

Hilde Askildt ved innkomsten i Levajok. Video: Jan Harald Tomassen

– Det har vært tidvis varierende forhold. Fra start og opp mot første sjekkpunkt, Jotka, var det kraftig sidevind, det var tungt og vanskelig å se stikkene, sier Hilde Askildt.

– Men bikkjene gikk på sporet. Vindene fortsatte mot Jergul, før det ble veldig bra nede i skogkanten. Da var det fint å kjøre, sier Askildt, som var den første kvinnelige vinneren av FL500, i 2005, distansen Geilo-kvinnen også deltar på under årets finnmarksløp.

– Hvordan ser du på resten av løpet?

– Det blir spennende. Nå er vi kommet hit, og så får vi ta det herfra. Jeg har ikke hørt så mye på værmeldingen, men det er vel fare for at det kan bli litt vind mot Skoganvarre, sier Askildt.

Målet med årets finnmarksløp er å ha en fin opplevelse.

– Plassering er en bonus, dersom løpet er bra. Det handler om å være fornøyd med hvordan man har disponert spannet sitt, samt å lykkes med planen en hadde og utfordringene som er underveis, sier Askildt.

Snøfokk under Finnmarksløpet 2015.

Snøfokk under Finnmarksløpet. Video: Jan Harald Tomassen. Se video!

Monsen: – Dette er en påsketur

Lars Monsen pakket seg tidligere i dag noen brødskiver til turen over fra Levajok til Tana. Det var varslet opp til 18 sekundmeter vind.

– Forventer du en tøff tur?

– Nei, vi får vinden i ryggen og ingen snø. Dette blir en påsketur, vi skal bare kose oss, sa Monsen før han startet.

Hilde Askildt, Ole Wingren og Radek Havrda etappetider på henholdsvis 5 timer og 23, 28 og 33 minutter på FL-500 mellom Karasjok og Levajok. Dermed er det Askildt som foreløpig har størst fart i spannet, skriver Finnmarksløpet.

Macho-Monsen

Lars Monsen pakker seg noen brødskiver tidligere i dag, søndag. Foto: Knut-Sverre Horn

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK