Hopp til innhold
Tørrfisk på hjeller på Røst.

Vil ha tørrfisk inn på eksklusiv Unesco-liste

Enten elsker du smaken, eller så liker du det ikke. Tørrfisk har lang tradisjon i norsk historie, og nå kan den havne på Unescos liste for kulturarv.

Hildegunn Pettersen står i kostyme på Markusplassen i Venezia og smiler til kamera.

Hildegunn tok med seg 20 prosent av kommunen til Venezia: – En drøm som gikk i oppfyllelse

Hver femte innbygger i Lofotkommunen var med å sette opp tørrfiskopera i Italia. Bakteppet er et forlis for 600 år siden.

En ung mann lemper torsk oppi et kar på kaia på Røst.

Endelig kom skreien til Røst – men halvparten mangler

­

Lutefisk

Får du berre gelé når du laga lutefisk? Dette bør du vere obs på

No har forsking klart å bevise det stjernekokken alltid har mistenkt: – Det er storleiken som tel.

Død kråke henger over tørrfisk.

Henger død kråke over fisk i Lofoten: – Ikke sunt

Mattilsynet kritiserer det man trodde var en utdødd praksis, å henge døde fugler over tørrfisken. Dyrebeskyttelsen Norge Bodø lar seg heller ikke imponere over fugleskremselet.

Jonas Walsøe, daglig leder i L. Bergs sønner AS

Turister plukker ned tørrfisk for å ta selfie – Mattilsynet ber om tiltak

Turister tar selfie med tørrfisk i Lofoten. Nå ber Mattilsynet tørrfiskprodusentene om innføre tiltak som hindrer at turister tar seg til rette.

Fiskehoder i kar.

Mattilsynet fant 87 tonn med bedervede fiskehoder i Lofoten

Mattilsynet kom over 87 tonn fiskehoder som fremstod som bedervet. Mener dette er et bransjeproblem.

Pietro Querinis dagbok etter hans reise og forlis på Røst i 1432 ligger godt bevart i Vatikanet.

En av årsakene til Norges tørrfisksuksess i Italia ligger godt bevart i Vatikanet

Blant 80.000 håndskrevne bøker i Vatikanets bibliotek finnes ei dagbok som forteller hvordan tørrfisken skapte et nytt bånd mellom Italia og Norge i 1432.

Tørrfiskfestival i Sandrigo

Italienerne elsker norsk tørrfisk, men nye matvaner kan true eksporten

Italienerne har vært trofaste kjøpere av norsk tørrfisk i generasjoner. Men de unge er ikke like begeistret. Nå skal nye retter redde Norges eldste eksportvare.