Hopp til innhold
Skipsreder Elisabeth Grieg

Kjemper for kvinnelige konsernsjefer

AKER BRYGGE, OSLO (NRK): Den neste topplederen i Norges største børsnoterte selskaper må være en kvinne. Det mener en av landets ytterst få kvinnelige toppledere - reder og feminist Elisabeth Grieg.

Sveinung Rotevatn

Rotevatn: – Jeg var ingen vaktbikkje for Listhaug

NYDALEN (NRK): Som ungdomspolitiker drømte han om fri innvandring til Norge. Men Sveinung Rotevatn (V) avviser at han ble plassert i Sylvi Listhaugs justisdepartement for å passe på Frp i innvandringspolitikken.

Bjørn Kjos

Kjos: – Slipper ut så mye dritt at det skulle aldri vært lov å fly dem

– Hvis alle flyselskapene hadde parkert alle gamle drittflyene som flyr rundt omkring så ville du sett ekstreme effekter. Det sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til NRK.

Mathilde Tybring-Gjedde

Høyrepolitiker på jobb ble tatt for å være barneskoleelev

OSLO (NRK): Stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde fra Høyre ble tatt for å være elev på en barneskole da hun jobbet som rådgiver for helseministeren. Rektoren ba henne gå og leke.

Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng

Hun deler ut 15.000 kroner i sekundet

HASLE, OSLO (NRK): Mer enn en tredel av statsbudsjettet går hvert år via jobben til Sigrun Vågeng. Hvert eneste sekund, døgnet rundt, hele året betaler Nav, som hun er satt til å lede, i snitt 15.000 kroner til brukerne.

Berit Svendsen

Telenor-sjef om Nødnettet: – Egner seg ikke for behovene som kommer

FORNEBU (NRK): Berit Svendsen mener det allerede er på tide å bytte ut nødnettet norske myndigheter har brukt flere milliarder kroner på å bygge ut.

Kjell Ingolf Ropstad KrF

Ropstad advarer KrF mot å skifte side til høsten

STORTINGET (NRK): KrF jobber fortsatt med å finne seg selv etter det historisk dårlige valget i fjor. Nestleder Kjell Ingolf Ropstad tror ikke tiden er moden for å skifte side i politikken.

Ingvild Kjerkol (A) i vandrehallen på Stortinget

Hun nevnes som mulig Giske-arvtaker i Arbeiderparti-ledelsen

STORTINGET (NRK): Ingvild Kjerkol (Ap) nevnes av flere som en klar nestlederkandidat i Arbeiderpartiet. Kjerkol selv avviser det ikke.

Eldar Sætre

Eldar Sætre om Statoils navneskifte: – Var omtrent som å stikke hånden inn i et vepsebol

FORNEBU (NRK): Equinors konsernsjef åpner opp om skrotingen av Statoil-navnet. Eldar Sætre måtte også håndtere sinne og sterke reaksjoner etter navnebyttet.