Klar for å ta i bruk genteknologi på norske kyr Eit nytt lovforslag frå EU har sett fyr på debatten om bruk av genteknologi i norsk matproduksjon. Såkalla genredigert mat kan vere ein del av kosthaldet vårt om få år. Av Carl Anders Brynildsen Sørheim
Banebrytende gjennombrudd i forskningen på MS For første gang har forskerne funnet en forklaring på hvorfor noen MS-pasienter blir mye dårligere enn andre. Et gjennombrudd som kan løse MS-gåten. Av Kari Anne Saude
Forsket på bjørnen i 13 år: – Gjennombrudd Av Reidar Gregersen, Ann-Kristin Mo og Viktoria L. Hellem-Hansen
Nytt radioaktivt legemiddel kan avdekke tidleg Alzheimers Ved St. Olavs hospital produserer dei no eit radioaktivt legemiddel som kan avdekke sjukdommen tidlegare enn før. Av Sunniva Skurtveit og Morten Karlsen
Ingen i verden har kommet like langt som Marit: Har brukt 18 år og 200 millioner kroner Av Julie Haugen Egge og Jøte Toftaker
Samler avføring i egen bank: – En x-faktor vi har oversett i mange år Ved Norges første avføringsbank ser de på hvordan tarmfloraen påvirker en rekke sykdommer. Foreløpig har sykehuset 100 prosent suksess med å finne løsningen mot alvorlig mageinfeksjon. Nå trenger de flere donorer. Av Børge Hoseth og Kari Anne Skoglund
Norske forskere håper de er på sporet av det neste store innen kreftbehandling Av Julie Haugen Egge
Småbarnsmoren Carolina er slått ut av hodepine over 20 dager i måneden Hun står i fare for å bli ufør på grunn av migrene. Nå kan en ny undersøkelse gi håp til Carolina Bergan og andre hodepinepasienter. Av Martin Torstveit og Solfrid Leirgul Øverbø