Hopp til innhold
Befaring på Skalmen fyr

Falleferdig fyr selt for meir enn det dobbelte av prisforslaget

Kystverket ville rive det nedslitne fyret Skalmen på Nordmøre. Siste utveg var å legge det ut for sal. Etter ein intens bodkrig fekk fyret i dag ny eigar.

Befaring på Skalmen fyr

Kystverket sel fyr «på den yderste nøgne ø»

Kystverket ville rive eit av dei mest utilgjengelege norske fyra. No er Skalmen fyrstasjon og øya det ligg på lagt ut på den opne marknaden.

Sunnmøre Museum

Klarte ikkje å finne løysing for musea

Etter ein langvarig strid er konklusjonen at «dialogprosjektet» ikkje har klart å finne ei løysing for musea på Sunnmøre. Forsøket på å samle musea i ei eining har stranda, og fleire museum blir dermed ståande utanfor.

Ny kavlveg i Surnadal. Daniel Fiske tester.

Bygger turløype inspirert av gammal vikingveg

I tidlegare tider var trebruer ein viktig ferdselsåre for å kome seg over dei norske myrene. No gjer ein moderne variant det lettare for Daniel å ta seg ut i naturen.

Øydelagt kulturminne Kristiansund

Tiltalt for å ha øydelagt kulturminne frå steinalderen

Kommunearbeidaren venta ikkje på arkeologen før han sette i gang gravearbeidet. No er han tiltalt for å ha øydelagt eit fleire tusen år gamalt kulturminne.

Berge Hjørungnes og Roe Setnes spar fram eit falleferdig og kanskje verneverdig tømmerhus frå 1700-talet.

Vil bruke 5 millionar på å redde «rønne»

­

Barn som bruker Voice of Norway-appen med AR-visualisering av Edøyskipet.

– Hundre ganger bedre enn å gå på museum

Forskere tror en viktig høvding har regjert på Smøla for over 1000 år siden. Nå vil kommunen lære vekk historien på premissene til de nye generasjonene.

Skipet på Edøya i Smøla

Fann tre nye vikingskip på eit år – museet har ikkje plass

Fredag blei eit over 1000 år gammalt skip funne på Edøy på Nordmøre, det tredje funne på eit år. Eit nytt vikingskipsmuseum er på veg, men det er allereie fullt.

Gravfunn på Giske

Fryktar klimaendringane øydelegg viktig historie

GISKE (NRK): Under overflata langs kysten ligg historier som ventar på å bli fortalde, men klimaendringane fører til at det blir vaska vekk. Og det skjer i rekordfart.