Hopp til innhold
NRK 50 år

Vi elsker sport og Grand Prix

Gjennom 50 år med fjernsynssendinger er det tre ting som utmerker seg som nordmenns TV-favoritter: Melodi Grand Prix, sport og Tande-P.

Filmen «Badjävlar» fra 1971.

Da sex og banning skapte storm i kringkastingsrådet

Glem Drømmehagen-debatten. Det var på 70-tallet det stormet i Kringkastingsrådet. Da NRKs Fjernsynsteater sendte den svenske «Badjävlar» smalt det bokstavelig talt i bordet.

ESC: Dyrt, spektakulært og unikt

– Finalen i Eurovision Song Contest 2010 kjem til å hamne i historiebøkene som ei unik sending, meiner medieforskar Henrik Bastiansen.

Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen

Profiler gjennom 50 år

TV-mediet skapte et helt nytt sett av nasjonale kjendiser, og TV-sporten var intet unntak. Mange av NRK Sportens programledere satte spor etter seg i mange år. Her er noen av dem.

Vebjørn Rodal

Scheies beste minner

- Det er så utrolig mange høydepunkter å se tilbake på. Men det som står for meg som det aller største, er Vebjørn Rodals OL-gull i 1996.

Kirsten Schøyen

– Vil savne kollegaene i NRK

Kanalvert Kirsten Schøyen skal snart ha sin siste kveld på jobb etter 45 år i NRKs tjeneste. Nå ser hun frem til å bruke mer tid på familie, men klarer allikevel ikke å gjøre seg helt ferdig med NRK.

Einar Lunde

Skrek seg hes før Kveldsnytt

I 50 år har det norske folk sittet klistret foran fjernsynet – i 42 av disse har Einar Lunde vært der for å gi oss siste nytt. Både med og uten stemme.

Nyttårsaften 99/00

Inn i år 2000 med fjernsynet

Nyttårsaften 1999 gikk vi inn i et nytt årtusen. Via TV-skjermen kunne tv-seerne på alle de norske kanalene samtidig følge hvordan hele verden i tur og orden gikk inn i år 2000.

Tv2 logo

Historisk åpning av TV2

32 år etter åpningen av NRK fjernsynet fikk Norge sin andre kanal. Åpningen av TV2 var en viktig tv-historisk begivenhet i Norge.