NRK Meny
Normal

– Vil savne kollegaene i NRK

Kanalvert Kirsten Schøyen skal snart ha sin siste kveld på jobb etter 45 år i NRKs tjeneste. Nå ser hun frem til å bruke mer tid på familie, men klarer allikevel ikke å gjøre seg helt ferdig med NRK.

Kirsten Schøyen

Kirsten Schøyen slutter i NRK etter 45 år. Her ser vi programverten fra et tidlig og sent tidspunkt i karrieren.

Foto: NRK

Kirsten Schøyen

Kirsten Schøyen slutter i NRK etter 45 år.

Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK
Kirsten Schøyen

Kirsten Schøyen

Foto: Nordby, Jan / NRK
Kirsten Schøyen

Kirsten Schøyen

Foto: Scanpix

Etter å ha introdusert tusenvis av TV-program til det norske folk, takker NRK-veteranen nå for seg, symbolsk nok på samme dag som fjernsynets inntreden i Norge er 50 år.

– Det er klart det er vemodig å slutte i en jobb man er så glad i, og jeg må jo innrømme at det blir litt spesielt. Men jeg er forbredt på det, og drar rett på ferie til USA i tre uker for å besøke familie. Det tror jeg blir en god overgang, sier Schøyen til NRK.no.

– Det jeg kommer til å savne mest av alt, er de fantastiske menneskene jeg jobber med. Vi har et helt unikt miljø inne hos oss, så selv om jeg slutter i jobben, slutter jeg ikke med menneskene. Jeg vil fortsatt komme ofte på besøk til mine gamle kollegaer.

Tid med familien

Ingen har lenger fartstid i TV-ruta enn Kirsten Schøyen, som "slår" NRK-kollega Einar Lunde med to år. Når hun når trer ut av arbeidslivet, ligger planene klare for hva hun skal fylle tiden med fremover.

– Foreldrene mine begynner å bli gamle, så jeg har lyst til å bruke mer tid sammen med dem. Dessuten har jeg noen barnebarn jeg gleder meg til å se mer av fremover og jeg har også en plan om å bidra i nærmiljøet der jeg bor, for å gjøre en innsats for de som trenger litt hjelp, forteller kanalverten.

Spesielt øyeblikk

NRKs TV-sendinger feirer femti år på fredag 20. august. For Schøyen er det spesielt én kveld på jobb som aldri vil glemmes.

– Jeg var på jobb da Kong Olav døde. Beskjeden kom ganske sent på kvelden, så det var et spesielt for alle som var på jobb den kvelden da jeg satte over til Dagsrevyen. Det ble en nyhetskveld utenom det vanlige der både starten på Irak-krigen og Kongens dødsfall gjorde sterkt inntrykk.

Her ser vi Kirsten Schøyen fra 1982 i forbindelse med TV-aksjonen.

Her ser vi Kirsten Schøyen fra 1982 i forbindelse med TV-aksjonen.

Foto: Nordby, Jan / Jan Nordby, NRK

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".