Hopp til innhold
Carles Puigdemont

Puigdemont arrestert etter fire år på rømmen

Den tidligere katalanske lederen Carles Puigdemont er pågrepet i Italia. Nå krever Spania ham utlevert.

En demonstrant kaster stein mot politiet i Barcelona

En fengslet rapper setter fyr på Spania

For fjerde kvelden på rad har det vært protester i Spania etter at rapperen Pablo Hasél ble arrestert. Han hadde kritisert kongen.

Laura Borras i "Junts per Catalunya" (Sammen for Catalonia) på et valgmøte i Barcelona 14. februar. På skjermen bak er det bilde av tidligere president i Catalonia regionforsamling, Carles Puigdemont. Til venstre står Jordi Sanchez.

Separatistar styrkt i Catalonia-val

Partia som vil lausrive Catalonia frå Spania, vinn fleirtalet av plassane i regionalforsamlinga etter valet på søndag.

-

Konflikten i Catalonia truer Messi og Co: – Håper de velger å ta den fredelige måten

Når Real Madrid gjester Barcelona på Camp Nou onsdag er det mer enn tre poeng som står på spill. «El Clásico» kan bli utsatt for andre gang i år.

Flere hundre tusen demonstrerer i Barcelona: – Vi hører skuddlyder hele tiden

BARCELONA/ OSLO (NRK): Demonstranter i Barcelona skal ha kastet stein på politiet, som svarer med gummikuler. – I kveld har det blitt veldig brutalt, sier studentene Zanna Gleditsch og Sofie Bertel.

Massemønstring i Barcelona

BARCELONA/OSLO (NRK): Separatister i Catalonia har oppfordret til generalstreik og nye protester mot fengselsdommene mot ni katalanske politikere. Tusenvis av mennesker er på vei mot sentrum av Barcelona.

Sammenstøt mellom demonstranter og politi

Nye sammenstøt i Barcelona

Det var igjen opptøyer i Barcelona torsdag kveld. For fjerde kvelden på rad ble det sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Sammenstøt i Catalonia

Catalonias leder: – Volden må stoppe

Etter tre dager med protester i Barcelona ber Catalonias regionpresident Quim Torra demonstrantene stoppe med de voldelige sammenstøtene.

Kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter etter dom mot katalanske politikere

Flere titall er skadd etter kraftige sammenstøt mellom katalanske demonstranter og politi i Barcelona i kveld. Demonstrasjonene har blant annet ført til over hundre kansellerte flyavganger.