Hopp til innhold

Catalonias leder: – Volden må stoppe

Etter tre dager med protester i Barcelona ber Catalonias regionpresident Quim Torra demonstrantene stoppe med de voldelige sammenstøtene.

Sammenstøt i Catalonia

Søppeldunker og pappkasser ble satt i brann flere steder i Barcelona onsdag kveld.

Foto: Bernat Armangue / AP

Onsdag kveld var det nye sammenstøt mellom politi og demonstranter i Barcelona. Flere biler og søppeldunker ble satt i brann under protestene.

– Vi vil ikke tillate hendelser som de vi ser i gatene. Dette er nødt til å stoppe nå. Det er ingen grunn å brenne biler eller gjøre annen hærverk, sa Torra i en TV-tale natt til torsdag.

Torra sier også at han fordømmer volden, melder Reuters. Protestene startet tidligere i uken da ni katalanske politikere, som ønsker løsrivelse fra Spania, ble dømt til lange fengselsstraffer.

Uro i Catalonia

Onsdag var det nye sammenstøt mellom politi og demonstranter i Barcelona.

Foto: Bernat Armangue / AP

Store marsjer

Barcelona-politiet har arrestert 29 personer. Over 150 sperringer i byens gater er blitt påtent av demonstranter, opplyser Spanias innenriksdepartement

Tusener av katalanere har deltatt i demonstrasjonene i Barcelona de siste tre dagene, men også i andre byer.

Tusenvis har også sluttet seg til fem store marsjer i ulike deler av den spanske regionen. Etter planen skal de nå fram til Barcelona innen fredag, der de samles til en stor felles demonstrasjon.

Rundt 40.000 mennesker møtte opp i gatene i Barcelona tirsdag, ifølge avisen El Pais.

Papirdukke av Torra

En demonstrant holder en papirdukke som forestiller Catalonias regionpresident Quim Torra.

Foto: Emilio Morenatti / AP

Vil være nær folket

Catalonias regionpresident Quim Torra har forlatt Barcelona og reist for å slutte seg til en av marsjene. Han sier han vil være nær folket.

Arrangørene har oppfordret deltakerne til å protestere på fredelig vis som følge av opptøyene og sammenstøtene mellom politi og demonstranter i Barcelona.

Over 200 personer er skadd i tumultene, blant dem også mange politifolk.

SISTE NYTT

Siste nytt