Catalonias leder: – Volden må stoppe

Etter tre dager med protester i Barcelona ber Catalonias regionpresident Quim Torra demonstrantene stoppe med de voldelige sammenstøtene.

Sammenstøt i Catalonia

Søppeldunker og pappkasser ble satt i brann flere steder i Barcelona onsdag kveld.

Foto: Bernat Armangue / AP

Onsdag kveld var det nye sammenstøt mellom politi og demonstranter i Barcelona. Flere biler og søppeldunker ble satt i brann under protestene.

– Vi vil ikke tillate hendelser som de vi ser i gatene. Dette er nødt til å stoppe nå. Det er ingen grunn å brenne biler eller gjøre annen hærverk, sa Torra i en TV-tale natt til torsdag.

Torra sier også at han fordømmer volden, melder Reuters. Protestene startet tidligere i uken da ni katalanske politikere, som ønsker løsrivelse fra Spania, ble dømt til lange fengselsstraffer.

Uro i Catalonia

Onsdag var det nye sammenstøt mellom politi og demonstranter i Barcelona.

Foto: Bernat Armangue / AP

Store marsjer

Barcelona-politiet har arrestert 29 personer. Over 150 sperringer i byens gater er blitt påtent av demonstranter, opplyser Spanias innenriksdepartement

Tusener av katalanere har deltatt i demonstrasjonene i Barcelona de siste tre dagene, men også i andre byer.

Tusenvis har også sluttet seg til fem store marsjer i ulike deler av den spanske regionen. Etter planen skal de nå fram til Barcelona innen fredag, der de samles til en stor felles demonstrasjon.

Rundt 40.000 mennesker møtte opp i gatene i Barcelona tirsdag, ifølge avisen El Pais.

Papirdukke av Torra

En demonstrant holder en papirdukke som forestiller Catalonias regionpresident Quim Torra.

Foto: Emilio Morenatti / AP

Vil være nær folket

Catalonias regionpresident Quim Torra har forlatt Barcelona og reist for å slutte seg til en av marsjene. Han sier han vil være nær folket.

Arrangørene har oppfordret deltakerne til å protestere på fredelig vis som følge av opptøyene og sammenstøtene mellom politi og demonstranter i Barcelona.

Over 200 personer er skadd i tumultene, blant dem også mange politifolk.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nasjonalgarden settes inn i Minneapolis og St. Paul

Guvernøren i Minnesota har erklært unntakstilstand og setter inn nasjonalgarden for å håndtere demonstrasjonene i byen. I Louisville i Kentucky er sju personer skutt og skadd.

Trump skuldar Twitter for politisk aktivisme

President Donald Trump har signert ein presidentordre som kan føre til strengare lovregulering av sosiale medium. Han skuldar Twitter for politisk aktivisme.