Nye sammenstøt i Barcelona

Det var igjen opptøyer i Barcelona torsdag kveld. For fjerde kvelden på rad ble det sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Sammenstøt mellom demonstranter og politi

BARCELONA: Flere personer har blitt skadet i sammenstøtene i Barcelona og andre byer Catalonia torsdag kveld. Minst 97 personer er arrestert så langt i urolighetene.

Foto: Jon Nazca / Reuters

Onsdag kveld ble minst 80 mennesker skadet i det som hittil har vært den mest voldelige protesten.

Tusener av katalanere har deltatt i demonstrasjonene i Barcelona, men også i andre byer. Protestene startet da ni katalanske politikere som ønsker løsrivelse fra Spania, ble dømt til lange fengselsstraffer denne uken.

Torsdag kveld var det nye sammenstøt mellom rasende demonstranter og politifolk i flere byer i Catalonia.

Uroligheter i Barcelona

UROLIGHETER: Flere biler og søppeldunker ble også satt i brann under protestene i Barcelona.

Foto: Jon Nazca / Reuters

97 personer arrestert

Flere personer har blitt skadet i sammenstøtene i Barcelona og andre byer Catalonia torsdag kveld. Minst 97 personer er arrestert så langt i urolighetene, skriver Reuters.

Flere biler og søppeldunker ble også satt i brann under protestene. Noen av demonstrantene kastet også egg og toalettpapir på opprørspolitiet. Demonstranter skal også ha kastet steiner mot politiet.

Det meldes også om slagsmål mellom separatister og høyreekstreme grupper ulike steder i storbyen.

Europa-korrespondent Roger Sevrin Bruland rapporterte fra Barcelona i 23-tiden at gemyttene har begynt å roe seg i sentrale strøk.

– De spanske myndighetene sier at de ikke vil la seg provosere, og selv Catalonias regionspresident har fordømt volden, forklarer korrespondenten.

Roger om demonstrasjoner i Barcelona

SE VIDEO: NRKs Europa-korrespondent Roger Sevrin Bruland er på plass i Barcelona og rapporterte siste nytt fra protestene fra storbyen sent torsdag kveld.

Generalstreik og nye protester

Catalan leader Quim Torra sits in the Parliament in Barcelona

NY AVSTEMNING: Catalonias leder Quim Torra lover ny avstemning om løsrivelse fra Spania.

Foto: Albert Gea / Reuters

Separatister i Catalonia har oppfordret til generalstreik og nye protester mot fengselsdommene fra fredag.

Tusenvis av mennesker har sluttet seg til fem store marsjer i ulike deler av den spanske regionen. Etter planen skal de nå frem til Barcelona innen fredag, der de samles til en stor felles demonstrasjon.

Catalonias regionspresident, Quim Torra, har lovet å ha en ny avstemning om mindre enn to år om å løsrive seg fra Spania. Torra sa også at han fordømmer de voldelige sammenstøtene.

Spanias fungerende statsminister, Pedro Sánchez, har i dag hatt møter med flere departementer for å diskutere sikkerhetssituasjonen i den nordøstlige regionen.

SISTE NYTT

Siste meldinger