Hopp til innhold
Veien ved Utvikbygda

Her køyrer sunnmøringane for å unngå 20 kroner i bompengar

Trafikken har auka på den smale og kronglete bygdevegen etter at Ålesund innførte bompengar. – Skremande, seier Trygg Trafikk.

Bomringen rundt Ålesund

Bompengane går rett til vêrs – i dag startar innkrevjinga i Ålesund

Bompengebelastninga i Noreg aukar mange gongar meir ein prisauken elles. Frå i dag vil også folk som køyrer til Ålesund kjenne det på lommeboka. NAF ber politikarane bremse.

Brosundet i Ålesund

Milliardbypakke skal opp i Stortinget – må betales av bompenger

Nå kan prosjektet til 4 milliarder, som skal bedre transporttilbudet i Ålesund, bli en realitet. Over 3 milliarder av beløpet må finansieres av bompenger.

Brosundet i Ålesund

Går inn for milliard-bypakke i Ålesund med bompengar

Eit bompengeopprør har spreidd seg over heile landet. Men i Ålesund går politikarane inn for ein bypakke til nesten sju miliardar. Bilistane må betale 70 prosent i bompengar.

Helge Orten, Edvard Devold, Øystein Tvedt, Nikolai Astrup

– Jeg har ingen problemer med å se at dette er en flaskehals

Høyres lokalpolitikere viste frem utfordringene i Ålesund sentrum for lederen i Stortingets transportkomite torsdag morgen.

Sportsbutikk i Brattvåg

– Bomringen er helt klart en fordel for oss

Den planlagte bomringen rundt Ålesund kan føre til vekst for handelen i nabokommunene.

Bystyret sa ja til bypakken

Sa ja til bypakken i Ålesund

Etter en heftig debatt ble bypakken i Ålesund vedtatt med et knapt flertall. Det ble enighet om at bomgrensene kan justeres for å tilpasses skolekretsene.

Bystyremøte 031215

Enda en bomkamp i bystyret

Torsdag ettermiddag skal bystyret i Ålesund behandle saken om bompenger. Onsdag kveld var det flere møter mellom ulike partigrupper i Ålesund, uten at det ble enighet om et kompromiss.

Formannskapet i Ålesund

– Det er umulig å finne en løsning som er hundre prosent rettferdig

Rådmannens forslag til bypakke fikk knapt flertall i formannskapet i Ålesund tirsdag ettermiddag. Mindretallet var sterkt kritisk til plasseringa av bomsnittene. Politikerne ble enige om å sette et tak på 60 betalende passeringer pr. måned.