– Når verdens mest kjente nålevende kokk kommer til Trondheim og øser av sin entusiasme blir det et energikick av dimensjoner.
Roar Hildonen er over seg av begeistring etter at Gordon Ramsay besøkte restauranten hans, "To rom og kjøkken", på tirsdag. Etter at Ramsay la ut bilder på Facebook om sin smaksopplevelse til sine 3.2 millioner følgere har de opplevd en enorm respons.
– Nå er det over 30.000 likes på det ene bildet 19 timer etter at det ble lagt ut. Det er helt utrolig! Vi fikk telefoner i går kveld fra folk utenfor Norge som bestiller bord i november. Det sier litt om hva dette betyr, og folk poengterer at de vil ha samme meny som Ramsay.
Gordon Ramsay er kjent som både stjernekokk og TV-underholder. Han har i løpet av sin karriere mottatt 15 Michelin-stjerner og driver 25 restauranter rundt om i verden. På TV har han hatt stor suksess gjennom flere TV programmer som «Hell's Kitchen» og «Ramsay's kitchen nightmare».
Gordon Ramsay ble servert lokal mat av Hildonen. Råvarene var hentet fra flere produsenter i Trøndelag. Kamskjellene kom fra Frøya og Hitra, torsken er fisket utenfor Fosen, yoghurten kom fra meieriet på Røros, mens multene var plukket på Rørosvidda.
Men dette var ikke en spesialmeny for Ramsay. Hildonen ville at den britiske stjernekokken skulle spise det samme som de serverer sine gjester hver dag.
–Det gjør oss ekstra stolte av det vi gjør!
Ramsay var svært fornøyd over det Trøndelag kunne by på. Kjendiskokken mener landsdelen sitter på ei skattekiste full av gode råvarer som flere restauranter har høstet av gjennom flere år.
For Hildonens restaurant blir det hektiske dager framover. På deres egen hjemmeside har de opplevde en voldsom trafikk som nå har begynt å bli til konkrete bestillinger i restauranten.
En gang i året arrangerer Gordon Ramsay en større middag ett eller annet sted i verden. I år var turen lagt til Trondheim og Trøndelag fordi råvarene er av aller beste kvalitet mener mesterkokken. Valget falt på Trondheims nye hotell Scandic Lerkendal Trondheim.
Middagen på 5 retter var tilberedt av 48 kokker styrt av Ramsay. 600 gjester betalte hver 3.000.- kroner for kuverten, som inkluderte en times foredrag av Gordon Ramsay.