Vil hente kokkelærlinger rett fra 10. klasse Hele landet sliter med å rekruttere ungdom til matfagene. Nå ser Rogaland på en løsning med å hente skolelei ungdom rett fra 10. klasse til kjøkkenet på restaurantene. Av Håkon Jonassen Norheim og Ingvald Nordmark
Velger vekk fagbrevet for studiekompetansen Norske restauranter sliter med å skaffe ansatte, og rekruttering av unge kokker er vanskelig. Problemet virker ikke å ligge i antall søkere til restaurant- og matfag, men antallet som tar fagbrevet. Av Maja Mathisen
«Dette er bøker som gjør meg utålmodig etter å komme meg på kjøkkenet» ANBEFALING: 6 bøker som inspirerer matelskeren. Av Miriam Folland
Restaurantbransjen slår alarm om bemanningskrise: – Det er katastrofe Nedbemanninger og usikkerhet under pandemien har sørget for bemanningskrise i restaurantbransjen denne våren. Nå krever Virke en større satsing på yrkesfag. Av Jonas Karlsen, Håkon Hov Martinsen, Rune Fredriksen og Live Marie Hagen Wold
Norsk matgalskap Nordmenn roper på kneipp, fordi vi ikke liker gourmetfatet vi sitter i. Det finnes ingen matvarekrise i Norge. Av Runar Døving
Duket for matfest i Trondheim: Blir vertsby for Bocuse d’Or Europe 2024 Av Hanne Bernhardsen Nordvåg og Jøte Toftaker
Slik gjekk det då Madeleine (12) fekk sleppe til på kjøkkenet Madeleine Bjørge sit på skulen og planlegg kva ho skal bake på fritida. – Eg blir så glad når folk likar det eg lagar, seier 12-åringen. Av Malin Kjellstadli Korsnes og Øyvind Sandnes