Hopp til innhold

Hødd senket opprykkskandidat

Bodø/Glimt blir av mange regnet som en av de heteste opprykkskandidatene i årets 1. divisjon, men ble regeltrett nedsablet av nykommeren Hødd.

Video Sammendrag Hødd - Bodø/Glimt

Adama Diomande 3-0 scoring kan vise seg å bli det som til slutt vinnner kåringen om å være årets mål

Resultatservice for 1. divisjon

Hødd - Bodø/Glimt 3-0

Ydmykelsen ble total for gjestene fra Bodø tre minutter på overtid da Adama Diomande satte inn kampens siste scoring på spektakulært vis. Et innlegg ble lobbet inn mot bakre stolpe hvor Diomande, som er født og oppvokst i Norge, fikk god tid til å lade kanonen og scoret noe som kan ha vært årets mål i 1. divisjon.

Les også: - Dette var ein av dei store Hødd-dagane

Bodø/Glimt har ikke levert gode resultater på fremmed gress det siste året, men var likevel storfavoritt mot ferskingene fra Ulsteinvik. Tar man en titt på historien så ser man hvorfor. Hødd ble tabelljumbo i 1. divisjon med bare 13 poeng i 2008, samme sesong endte dagens motstander på 4.plass i Eliteserien. Dette styrkeforholdet ble altså snudd på hodet i årets serieåpning.

Nrk.no fulgte kampen spark for spark

Det var lite som vitnet om eliteserienivå, eller 1. divisjonsnivå for den saks skyld i Bodø/Glimts spill i dag. De var tafatte framover på banen og det virket som de ikke tok spesielt tungt på dagens oppgave mot Hødd. Det straffet seg mot aggressive og sultne Hødd-spillere.

Under finner du linker til de øvrige kampene i 1. divisjon

Bryne best i lokaloppgjør

Sandnes Ulf - Bryne 0-1

Nrk.no fulgte kampen spark for spark

Uavgjort for nykommere

Asker - HamKam 1-1

Nrk.no fulgte kampen spark for spark

Oppskriftsmessig for KIL

Kongsvinger - Mjøndalen 2-0

Nrk.no fulgte kampen spark for spark

Braaten-brødrene sikret poeng

Nybergsund-Trysil - Alta 2-2

Nrk.no fulgte kampen spark for spark

Strømmen vant på marginer

Randaberg - Strømmen 1-2

Nrk.no fulgte kampen spark for spark

Avgjorde på overtid

Ranheim - Løv-Ham 1-0

Nrk.no fulgte kampen spark for spark

Heldige Hønefoss

Sandefjord - Hønefoss 0-0

Nrk.no fulgte kampen spark for spark

Fotball

  • Fullt kaos i Frankrike-seier: – Katastrofalt

    Frankrike hadde brukbar kontroll mot Østerrike og sikret tre viktige poeng mot Ralf Rangnicks mannskap.

    Et noe klønete selvmål fra Maximilian Wöber, fremprovosert av Kylian Mbappé, sikret 1-0-seier i Düsseldorf.

    NRKs fotballekspert Åge Hareide er kritisk til Østerrike-spilleren.

    – Han vil gjerne klarere, selvfølgelig, men han kan jo bare ta den ned med brystet – da blir det ikke selvmål, sa Hareide i pausesendingen.

    På tampen holdt nok mange Frankrike-fans pusten da Mbappé lå nede i tilsynelatende voldsomme smerter. Franskmannen fikk en blodig smell i nesa etter å ha stanget i skuldra til Østerrikes Danso.

    – Det er elendig av dommeren å ikke blåse med en gang der. Når du går ned med en gang på den måten der, så må du som dommer se det, sa en kritisk NRK-ekspert Kristoffer Løkberg.

    Mbappé måtte til slutt gå av banen, men uten at Frankrike rakk å erstatte ham. TV-bildene viste en rasende Didier Deschamps langs sidelinjen.

    – Det er her er jo katastrofalt av dommer. Han skal jo idet ballen går ut til kast på motsatt side vite at det står bytter klart. Det er bare å blåse i fløyta, sa Løkberg.

    Frankrike ligger med det på andreplass i gruppe D, bak Nederland. De to står med samme poengsum og lik målforskjell, men nederlenderne har scoret ett mål mer.

    Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Austria v France
  • Palestinas fotballhelter drømmer om VM: – Det eneste som gir dem håp

    Palestina er nummer 93 på Fifa-rankingen og har aldri tidligere vært i nærheten av å nå VM gjennom den asiatiske kvalifiseringen. I 2026 er VM-turneringen utvidet til 48 lag, og Asias direktekvote er doblet til åtte. Plutselig har det palestinske landslaget en legitim sjanse til å skrive historie.

    – Fotballkampene gir en sjanse til å vise fram Palestinas navn for hele verden, og VM er den største plattformen i så måte. Det som skjer akkurat nå, påvirker oss alle. Du kan ikke unngå å bli berørt av det, sier landslagsspilleren Mohammed Rashid til nyhetsbyrået AP om krigføringen på Gaza.

    Palestinas fotballforbund (PFA) ble opptatt som fullverdig medlem av Fifa i 1998.

    Laget er kjent som «Al Fida'i», eller «Krigerne», og har hatt begrenset suksess inntil nylig. Palestina har en disiplinert spillestil og slapp bare inn ett mål på fem kamper i kvalifiseringen fram til det raknet mot Australia i siste kamp.

    Resultatene har vært bemerkelsesverdige ettersom Palestina ikke har fått spille på hjemmebane siden 2019. Spillerne har måttet flykte av sikkerhetsårsaker og søkt seg til utenlandske ligaer, og hjemmekampene til landslaget er blitt spilt i Kuwait og Qatar.

    – Disse kampene er de eneste de (palestinere) ser på. Det er det eneste som gir dem håp. For oss er det en stor motivasjon, sier Rashid.

    Gruppene i 3. runde i Asias VM-kvalifisering trekkes i Kuala Lumpur 27. juni.

    NTB/NRK

    mohamme Rashid, palestina
    Foto: AP
  • Uefa vil holde Ukraina-kamp fri for russiske flagg

    Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kommer til å gjøre det de kan for å forhindre at russiske flagg synes under Ukrainas åpningskamp mandag.

    I flere av de innledende EM-kampene i Tyskland har det vært synlige russiske flagg på tribunene. Det vil ikke Uefa ha noe av når Ukraina spiller kamp.

    Fotballforbundet har instruert sikkerhetsvaktene tilstede på arenaen om å fjerne synlige russiske flagg.

    Russiske fotballag har vært utestengt fra turneringer i regi av Uefa siden landets fullskalainvasjon av Ukraina. Men det er ingen hinder mot at russiske borgere kan kjøpe billetter til sommerens EM-kamper.

    Tyske myndigheter har tidligere sagt at de kun vil tillate flagg fra landene som deltar i turneringen. Det ble også sett på som et preventivt tiltak for å hindre israelske og palestinske flagg på stadion.

    jude bellingham, england mot serbia em
    Foto: AP
  • TV 2 gikk i svart: – Trolig forårsaket av et lynnedslag

    Midt i 1. omgang mellom Danmark og Slovenia gikk TV 2 i svart.

    Nesten 25 minutter var spilt da bildene ble borte. Etter 50 sekunder ble det sorte bildet erstattet med en plakat med påskriften «straks tilbake».

    – Vi har hatt et strømbrudd i Bergen. Trolig forårsaket av et lynnedslag. Det gjorde at strømmen gikk på Media City som gjorde at vi var nede. I øyeblikket vi fikk tilbake strømmen fikk vi kampen opp, og nå skal visst alt være i orden igjen. Det skal ha vært et lynnedslag som forårsaket det, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK.

    Etter drøyt to minutter uten TV-bilder kom kampbildene opp igjen. Danmark ledet 1-0 både før og etter at kanalen gikk i svart, og TV-seerne ble ikke snytt for noen høydepunkter.

    Slik så kampen ut for TV-seeren etter 25 minutter.
    Foto: SKJERMDUMP TV 2
  • Åsane knuste Kongsvinger 5-0

    Etter at Kongsvinger har vunne fire kampar, gjekk dei på eit stort tap mot Åsane heime på Gjemselund i dag, søndag. Før pause leia Åsane med eitt mål, men etter pausa scora laget altså fire mål til.

    KIL ligg likevel framleis på topp på tabellen.

    Neste kamp for Kongsvinger er 22.juni og da møter dei Sogndal.