Hopp til innhold

Sandnes Ulf feirer 100 år med opprykk

Sandnes Ulf sørget i dag for at jubileumsåret 2011 blir ekstra spesielt. Dagens seier mot Løv-Ham sikrer at samme året som klubben feirer 100 år, er de klare for spill i Eliteserien.

Opprykksjubel i Sandnes
Foto: Johan Mihle Laugaland

Resultater og tabell for 1. divisjon

Sandnes Ulf - Løv-Ham 6-0

Sandnes har ikke hatt en klubb på øverste nivå etter krigen, dette på tross av at Sandnes er blant Norges ti største byer. Etter 6-0 mot Løv-Ham er det ikke lenger noen tvil. I 2012 vil Sandnes være tilbake i fotballens gode selskap i Norge.

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Sikret opprykket med stil

Da opprykket først skulle sikres så gjorde ulvene det skikkelig. Måltyven Kamal Saaliti vartet opp med hattrick i en kamp som endte hele 6-0. Etter maktdemonstrasjonen feiret hjemmepublikumet opprykket med å storme banen.

Det var Askel Berget Skjølsvik som startet målkalaset med en straffescoring femten minutter ut i kampen. Etter det så ulvene seg aldri tilbake. Saaliti og Morten Eriksen herjet med det allerede nedrykksklare bortelaget og gav inntrykk av absolutt å ha noe i Eliteserien å gjøre. Noen har kanskje allerede begynt å avskrive Sandnes Ulf foran neste sesong på det øverste nivået, og forklart det overraskende opprykket med et uvanlig lavt nivå på årets 1. divisjon. Det bekymrer neppe Sandnesfansen, som akkurat nå sannsynligvis føler at de lyseblå er en match for hvem som helst.

Uforutsigbar liga

En statistikk, som sier mye om hva slags sesong årets utgave av 1. divisjon har vært, er det faktum at man må helt ned på 9. plassen på tabellen for å finne et lag som har tapt flere kamper enn Sandnes Ulf på 1. plassen. Evnen til å ta tre poeng har vært avgjørende for ulvene, som kun har delt poengene ved to anledninger.

Med overbevisende seier over Mjøndalen er også Hønefoss så godt som klare for Eliteserien 2012. Hamkam kan i teorien klatre til 2. plassen neste runde, men denne teorien involverer en 14-målsseier, noe som må anses som umulig i praksis, selv i en så uforutsigbar liga som 1. divisjon.

Avgjort i bunnen?

God form sent på sesongen har gjort at Strømmen nesten hadde klart å spise opp forspranget til Asker og Alta foran seg på tabellen. Lenge så det ut til at Strømmen skulle skape virkelig spenning i bunnen med seier over Alta, men finnmarkingene snudde kampen i sluttminuttene og nå er Strømmen avhengig av at Asker taper siste kampen, samtidig som de selv tar tre poeng og utlikner en målforskjell som Asker leder med fem mål før siste runde.

Nytt tap for Asker

Asker - Hødd 0-3

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Overtidsmål ga poengdeling

Bryne - NIL-Trysil 2-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

HamKam ute av opprykkskampen

HamKam - Sandefjord 1-4

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hønefoss opprykksklare

Hønefoss - Mjøndalen 3-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hjemmeseier på Gjemselund

Kongsvinger - Bodø/Glimt 2-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Aas dobbel ordnet seier

Ranheim - Randaberg 3-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Alta ute av nedrykkstriden

Strømmen - Alta 1-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Siste nytt

 • Kristiansund får ny kamp utsatt

  Det er ingen bedring i sykdomssituasjonen i eliteserieklubben Kristiansund. Helgens oppgjør mot Sandefjord blir ikke spilt.

  Norges Fotballforbund bekreftet utsettelsen etter et møte fredag. Sandefjord – Kristiansund skulle etter planen vært spilt søndag.

  – Dessverre er det fortsatt omfattende sykdomsutbrudd i laget. Som på onsdag ville det ikke vært riktig overfor de to involverte lagene eller de andre lagene i ligaen å gjennomføre kampen, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn i en uttalelse.

  Tabelljumbo KBK (ett poeng på sju kamper) fikk i midtuken også kampen mot Tromsø utsatt.

  – Tre av fire trenere er syke, og også daglig leder i tillegg de mange spillerne. Jeg holder akkurat på med å skaffe meg en oversikt sammen med klubblegen, sa KBKs sportslig leder Terje Wiik til NTB fredag formiddag.

  Klubben er rammet av det som kalles influensa A-virus. Dette pleier å ha en sykdomsperiode på cirka en uke. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Kristiansund (2-0)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Nytt drama for Hauger i Formel 2 – rivaler sjekkes for regelbrudd

  Dennis Hauger var igjen uheldig da Formel 2-feltet inntok Monaco fredag. Han fikk kvalifiseringen ødelagt på tampen, men kan komme til å klatre på listene.

  Aurskog-gutten fulgte regelverket og bremset ned farten etter en avkjøring fra brasilianeren Felipe Drugovich. Episoden førte til to gule flagg.

  Førerne skal slippe på gassen for å overholde sikkerheten på banen i slike situasjoner. Det gjorde ikke Liam Lawson (New Zealand) og Ayumu Iwasa (Japan), som begge satte bestetider på siste runde etter Drugovichs uhell.

  Det pågår i øyeblikket en etterforskning i Monaco. Blir tidene til Lawson og Iwasa strøket, rykker Hauger oppover på resultatlista. En slik avgjørelse får svært mye å si for 19-åringen.

  Hauger var i mål som nummer seks i den første av to kvalifiseringsgrupper og ble totalt nummer elleve. To hakk opp vil gjøre at han starter lørdagens sprintløp fra nest best startspor og som nummer ni i hovedløpet lørdag.

  F2-reglene tilsier at rekkefølgen på start i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Søndag starter bilene etter plasseringen de fikk fredag.

  Mye har gått galt for Hauger i sesongstarten. Han har hatt uflaks i en rekke løp, og sist helg ble det kun en 13.-plass i hovedløpet i Barcelona. (NTB)

  Red Bull cliff diving Oslo
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • FIS-styret stoppet omstridt premiepenge-forslag

  Denne uken kunne NRK fortelle at Hoppkomiteen i FIS hadde vedtatt å øke premiepengene til hoppgutta med cirka fem ganger så mye som til kvinnene. Dette fikk både Silje Opseth og Halvor Egner Granerud til å reagere.

  Men da saken kom opp i FIS-kongressen i Milano denne uken, ble forslaget stoppet i siste sekund. Det bekrefter Erik Røste overfor VG.

  – FIS Council var tydelig på at man ikke kan utvide en allerede stor differanse. På godt norsk så ble forslaget sendt på «ompuss», sier Røste til avisen.

  Silje Opseth og Halvor Egner Granerud
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste