Sandnes Ulf feirer 100 år med opprykk

Sandnes Ulf sørget i dag for at jubileumsåret 2011 blir ekstra spesielt. Dagens seier mot Løv-Ham sikrer at samme året som klubben feirer 100 år, er de klare for spill i Eliteserien.

Opprykksjubel i Sandnes
Foto: Johan Mihle Laugaland

Resultater og tabell for 1. divisjon

Sandnes Ulf - Løv-Ham 6-0

Sandnes har ikke hatt en klubb på øverste nivå etter krigen, dette på tross av at Sandnes er blant Norges ti største byer. Etter 6-0 mot Løv-Ham er det ikke lenger noen tvil. I 2012 vil Sandnes være tilbake i fotballens gode selskap i Norge.

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Sikret opprykket med stil

Da opprykket først skulle sikres så gjorde ulvene det skikkelig. Måltyven Kamal Saaliti vartet opp med hattrick i en kamp som endte hele 6-0. Etter maktdemonstrasjonen feiret hjemmepublikumet opprykket med å storme banen.

Det var Askel Berget Skjølsvik som startet målkalaset med en straffescoring femten minutter ut i kampen. Etter det så ulvene seg aldri tilbake. Saaliti og Morten Eriksen herjet med det allerede nedrykksklare bortelaget og gav inntrykk av absolutt å ha noe i Eliteserien å gjøre. Noen har kanskje allerede begynt å avskrive Sandnes Ulf foran neste sesong på det øverste nivået, og forklart det overraskende opprykket med et uvanlig lavt nivå på årets 1. divisjon. Det bekymrer neppe Sandnesfansen, som akkurat nå sannsynligvis føler at de lyseblå er en match for hvem som helst.

Uforutsigbar liga

En statistikk, som sier mye om hva slags sesong årets utgave av 1. divisjon har vært, er det faktum at man må helt ned på 9. plassen på tabellen for å finne et lag som har tapt flere kamper enn Sandnes Ulf på 1. plassen. Evnen til å ta tre poeng har vært avgjørende for ulvene, som kun har delt poengene ved to anledninger.

Med overbevisende seier over Mjøndalen er også Hønefoss så godt som klare for Eliteserien 2012. Hamkam kan i teorien klatre til 2. plassen neste runde, men denne teorien involverer en 14-målsseier, noe som må anses som umulig i praksis, selv i en så uforutsigbar liga som 1. divisjon.

Avgjort i bunnen?

God form sent på sesongen har gjort at Strømmen nesten hadde klart å spise opp forspranget til Asker og Alta foran seg på tabellen. Lenge så det ut til at Strømmen skulle skape virkelig spenning i bunnen med seier over Alta, men finnmarkingene snudde kampen i sluttminuttene og nå er Strømmen avhengig av at Asker taper siste kampen, samtidig som de selv tar tre poeng og utlikner en målforskjell som Asker leder med fem mål før siste runde.

Nytt tap for Asker

Asker - Hødd 0-3

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Overtidsmål ga poengdeling

Bryne - NIL-Trysil 2-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

HamKam ute av opprykkskampen

HamKam - Sandefjord 1-4

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hønefoss opprykksklare

Hønefoss - Mjøndalen 3-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hjemmeseier på Gjemselund

Kongsvinger - Bodø/Glimt 2-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Aas dobbel ordnet seier

Ranheim - Randaberg 3-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Alta ute av nedrykkstriden

Strømmen - Alta 1-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Sportsnyheter

Vipers vann cupfinalen igjen

(Vipers - Sola 29-16):Vipers Kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers. I alle fall i 50 minutt.

Siste nytt

 • Sagosen tilbake i Kiel-seier

  Sander Sagosen var tilbake i Kiel-laget etter sykdom og scoret fire ganger da Balingen-Weilstetten ble slått 38-34 i Bundesliga lørdag.

  Sagosen måtte stå over onsdagens kamp mot gamleklubben Paris Saint-Germain i mesterligaens kvartfinale.

  Sagosen
  Foto: Petr David Josek / POOL / AFP / NTB
 • Vant sin første FA-cupfinale

  Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester.

  Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes.

  Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor. Senest onsdag spilte Chelsea i Premier League hjemme mot Arsenal foran tomme tribuner.

  Youri Tielemans sendte drøyt 10.000 elleville Leicester-fans til himmels da han hamret inn 1-0 fra 30 meter med et prosjektil rett i krysset etter 62 minutter.

  Ben Chilwell trodde han hadde utlignet på overtid, men i en pasning i trekket før var backen i offside. Dermed ble scoringen annullert, etter en VAR-sjekk.

  – Jeg er så glad at jeg ikke kan beskrive det. For en dag. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn, og vi har pratet om å vinne trofeer. Jeg er så stolt av prestasjonen og over alle sammen som har gjort dette mulig, sa keeper Kasper Schmeichel til BBC.

  Britain Soccer FA Cup Final
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Storeslem for Rekdals menn

  Kjetil Rekdal sitt HamKam slo Stjørdals-Blink 3-0 i sesongopninga i førstedivisjon og toppar dermed tabellen.

  Også Fredrikstad kunne feire returen til nest øvste divisjon med seier. Karane frå plankebyen slo Åsane 3-2 borte.

  På Fosshaugane såg det lenge ut til at heimelaget skulle gå på ein smell mot Ull/Kisa, men på overtid sørga Peter Godly Michael at kampen enda 1-1. Sogndals Andreas Hoven fekk raudt kort tidleg i første omgang.

  Øvrige resultat:

  Jerv - KFUM Oslo: 1-0

  Ranheim - Grorud: 1-0

  Strømmen - Raufoss: 1-1

  Tidlegare i dag slo Aalesund gjestane frå Bryne 2-1.

  Førstedivisjon fotball Hamkam - Sandnes Ulf
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal