Hønefoss ble mestere - Strømmen sikret plassen

En imponerende sluttspurt har bidratt til at Strømmen beholder plassen i 1. divisjon. Samtidig klatret Hønefoss til toppen av tabellen etter at Sandnes Ulf gikk på et tap borte mot Bodø/Glimt.

Video Sammendrag Nybergsund-Trysil - Strømmen 30.10.2011

Se målene og jubelscenene i Strømmen-leiren etter 6-2 mot Nybergsund-Trysil

Resultater og tabell for 1. divisjon

Hønefoss vant 1. divisjon

Hønefoss jubler, Sandnes Ulf depper

Hønefoss kan juble for opprykk og førsteplassen i 1. divisjon. Her fra kampen da Hønefoss slo Sandnes Ulf tidligere i høst.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Løv-Ham - Hønefoss 2-5

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Sandnes Ulf tapte sesongens siste kamp borte mot Bodø/Glimt. Dermed åpnet muligheten seg for at Hønefoss kunne ta over 1. plassen på tabellen i sesongens siste runde. Den muligheten tok de godt vare på. Allerede nedrykksklare Løv-Ham ble enkelt slått hele 5-2.

Hattrick fra Di Vita Jensen

Kenneth Di Vita Jensen åpnet målkalaset allerede etter åtte minutter. Di Vita Jensen la på til 4-1 rett etter pause. Tre minutter senere ble han servert av Joakim Magnussen. Fra litt spiss vinkel satte han elegant inn 5-1. Dermed ble dagen perfekt for Hønefoss-spissen. Ikke bare noterte han seg for et hattrick, han var også med på å sørge for at serievinnerpokalen endte i Hønefoss.

Opp og ned?

Fra før av er 2. plass i 1. divisjon og semifinale i cupen klubbens største meritter. At Frode Lafton kunne løfte pokalen som viser at Hønefoss er vinner av 1. divisjon 2011, markerer derfor en unik hendelse i klubbens historie.

Hønefoss rykket opp også i 2009, men rykket rett ned igjen etter bare en sesong på det øverste nivået. Denne gangen tar de med seg en mesterskapstittel opp til Eliteserien. Kanskje er det en ekstra pådriver foran det som utvilsomt blir en tøff kamp for å forbedre på utfallet av 2010-sesongen.

Strømmen beholdt plassen

NIL-Trysil - Strømmen 2-6

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Før søndagens runde lå Strømmen under nedrykkstreken, tre poeng bak Asker på plassen over. For å unngå nedrykk måtte laget vinne bortekampen mot NIL-Trysil, de var avhengig av at Asker ikke fikk med seg poeng fra Sandefjord, og de måtte utlikne målforskjellen til Asker, som lå fem mål foran. For Strømmen handlet sesongens siste runde dermed om å helst vinne med fire mål og håpe at ikke Asker overrasket i Sandefjord.

Kontroll på oppgaven

Utrolig nok trengte Strømmen bare 45 minutter på å gjøre det som var påkrevd. Til pause på Nybergsund stadion stod det nemlig 0-4 til bortelaget. Alt som skulle til for at Strømmen kunne bytte plass på tabellen med Asker og unngå nedrykk, var dermed at Sandefjord tok alle tre poengene hjemme mot Asker.

– Det har vært en fin opplevelse med 1. divisjon. Vi var gode i tre firedeler av sesongen, men var for dårlig mot slutten. Det er greit at vi rykker ned når vi nesten ikke har tatt poeng på de siste åtte kampene, sier Gaute Larsen til NRK.

Sandefjord vant til slutt 5-1 mot Asker, men selv om Asker aldri så ut som de kunne ta poenget de desperat trengte, stoppet ikke det den offensive viljen hos Strømmen, som til slutt vant 6-2 i en kamp som inkluderte et hattrick fra Andreas Moen.

Målløst i Finnmarkshallen

Alta - Bryne 0-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Tabelltoppen glapp for Ulvene

Bodø/Glimt - Sandnes Ulf 3-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hødd avsluttet med seier

Hødd - HamKam 3-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Ranheim endte på 4. plass

Mjøndalen - Ranheim 1-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Kongsvinger knuste Randaberg

Randaberg - Kongsvinger 0-4

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Asker rykker ned

Sandefjord - Asker 5-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Kane herjet i viktig seier

  Spisskjempen Harry Kane (27) strålte da Tottenham slo Wolverhampton 2–0. Kane har vært direkte involvert i 35 Premier League-mål denne sesongen.

  1–0-scoringen mot Wolves var et skikkelig goalgettermål, og et godt bilde på Kanes suverene sesong. Han har scoret 30 mål i en sesong tidligere, men med 22 mål og 13 målgivende denne sesongen viser Kane ny dybde i spillet.

  Ifølge Opta er kun Lionel Messi og Robert Lewandowski bedre i de store ligaene.

  Med søndagens seier holder Spurs liv i håpet om Europa-spill også neste år. Pierre-Emile Højbjerg ordnet 2–0 i 2. omgang.

  Tottenham er på sjetteplass, men det er et rotterace om Europa-plassene og svært jevnt rundt Spurs på tabellen. (NTB)

  Premier League - Tottenham Hotspur v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Shaun Botterill / Reuters
 • Gullfeiringen ble voldelig

  20 personer ble arrestert og tre polititjenestemenn påført skader da feiringen av seriemesterskapet til den skotske fotballklubben Rangers endte kaotisk lørdag, melder NTB.

  Rangers, som ledes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, er seriemester for første gang på ti år.

  Etter kampen og ut i de sene nattetimer strømmet ekstatiske fans ut i Glasgows gater for å feire. Etter hvert måtte bevæpnet politi settes inn for å ta hånd om supportere som utagerte.

  – Mens festlighetene fortsatte, begynte deler av folkemengden i økende grad å oppføre seg uregjerlig. Eiendommer ble påført skade, og folk ble overfalt, sier politiinspektør i Glasgow, Mark Sutherland.

  – Våre betjenter ble gjenstand for folkemengdens oppmerksomhet, og det ble kastet raketter og romerske lys mot dem, tilføyer han.

  Minst tre politimenn skal ha blitt skadd.

  Glasgow har den siste tiden opplevd en klar stigning i antall smittetilfeller.

  Skotske myndigheter har tidligere kritisert klubbledelsen for den evne til å kontrollere egne fans. Det skjedde blant annet da ligagullet var et faktum i mars. Også da strømmet tusenvis ut i gatene tross pandemien.

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Andrew Milligan / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United