Hopp til innhold

Hønefoss ble mestere - Strømmen sikret plassen

En imponerende sluttspurt har bidratt til at Strømmen beholder plassen i 1. divisjon. Samtidig klatret Hønefoss til toppen av tabellen etter at Sandnes Ulf gikk på et tap borte mot Bodø/Glimt.

Video Sammendrag Nybergsund-Trysil - Strømmen 30.10.2011

Se målene og jubelscenene i Strømmen-leiren etter 6-2 mot Nybergsund-Trysil

Resultater og tabell for 1. divisjon

Hønefoss vant 1. divisjon

Hønefoss jubler, Sandnes Ulf depper

Hønefoss kan juble for opprykk og førsteplassen i 1. divisjon. Her fra kampen da Hønefoss slo Sandnes Ulf tidligere i høst.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Løv-Ham - Hønefoss 2-5

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Sandnes Ulf tapte sesongens siste kamp borte mot Bodø/Glimt. Dermed åpnet muligheten seg for at Hønefoss kunne ta over 1. plassen på tabellen i sesongens siste runde. Den muligheten tok de godt vare på. Allerede nedrykksklare Løv-Ham ble enkelt slått hele 5-2.

Hattrick fra Di Vita Jensen

Kenneth Di Vita Jensen åpnet målkalaset allerede etter åtte minutter. Di Vita Jensen la på til 4-1 rett etter pause. Tre minutter senere ble han servert av Joakim Magnussen. Fra litt spiss vinkel satte han elegant inn 5-1. Dermed ble dagen perfekt for Hønefoss-spissen. Ikke bare noterte han seg for et hattrick, han var også med på å sørge for at serievinnerpokalen endte i Hønefoss.

Opp og ned?

Fra før av er 2. plass i 1. divisjon og semifinale i cupen klubbens største meritter. At Frode Lafton kunne løfte pokalen som viser at Hønefoss er vinner av 1. divisjon 2011, markerer derfor en unik hendelse i klubbens historie.

Hønefoss rykket opp også i 2009, men rykket rett ned igjen etter bare en sesong på det øverste nivået. Denne gangen tar de med seg en mesterskapstittel opp til Eliteserien. Kanskje er det en ekstra pådriver foran det som utvilsomt blir en tøff kamp for å forbedre på utfallet av 2010-sesongen.

Strømmen beholdt plassen

NIL-Trysil - Strømmen 2-6

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Før søndagens runde lå Strømmen under nedrykkstreken, tre poeng bak Asker på plassen over. For å unngå nedrykk måtte laget vinne bortekampen mot NIL-Trysil, de var avhengig av at Asker ikke fikk med seg poeng fra Sandefjord, og de måtte utlikne målforskjellen til Asker, som lå fem mål foran. For Strømmen handlet sesongens siste runde dermed om å helst vinne med fire mål og håpe at ikke Asker overrasket i Sandefjord.

Kontroll på oppgaven

Utrolig nok trengte Strømmen bare 45 minutter på å gjøre det som var påkrevd. Til pause på Nybergsund stadion stod det nemlig 0-4 til bortelaget. Alt som skulle til for at Strømmen kunne bytte plass på tabellen med Asker og unngå nedrykk, var dermed at Sandefjord tok alle tre poengene hjemme mot Asker.

– Det har vært en fin opplevelse med 1. divisjon. Vi var gode i tre firedeler av sesongen, men var for dårlig mot slutten. Det er greit at vi rykker ned når vi nesten ikke har tatt poeng på de siste åtte kampene, sier Gaute Larsen til NRK.

Sandefjord vant til slutt 5-1 mot Asker, men selv om Asker aldri så ut som de kunne ta poenget de desperat trengte, stoppet ikke det den offensive viljen hos Strømmen, som til slutt vant 6-2 i en kamp som inkluderte et hattrick fra Andreas Moen.

Målløst i Finnmarkshallen

Alta - Bryne 0-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Tabelltoppen glapp for Ulvene

Bodø/Glimt - Sandnes Ulf 3-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hødd avsluttet med seier

Hødd - HamKam 3-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Ranheim endte på 4. plass

Mjøndalen - Ranheim 1-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Kongsvinger knuste Randaberg

Randaberg - Kongsvinger 0-4

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Asker rykker ned

Sandefjord - Asker 5-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Fotball

 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Holmgren Pedersen bidro til å snu kampen mot Inter Milan

  Inter fikk sitt første tap med 1-2 hjemme mot Sassuolo i den italienske toppserien Serie A.

  Hammerfestingen Marcus Holmgren Pedersen kom inn for gjestene ved pause og var med på å vende 0-1 til seier, mens Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide var ubenyttede reserver.

  Sassuolo ligger på 8. plass etter seks serierunder.

  Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Antonio Calanni / AP/NTB
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP