Hopp til innhold

Hønefoss ble mestere - Strømmen sikret plassen

En imponerende sluttspurt har bidratt til at Strømmen beholder plassen i 1. divisjon. Samtidig klatret Hønefoss til toppen av tabellen etter at Sandnes Ulf gikk på et tap borte mot Bodø/Glimt.

Video Sammendrag Nybergsund-Trysil - Strømmen 30.10.2011

Se målene og jubelscenene i Strømmen-leiren etter 6-2 mot Nybergsund-Trysil

Resultater og tabell for 1. divisjon

Hønefoss vant 1. divisjon

Hønefoss jubler, Sandnes Ulf depper

Hønefoss kan juble for opprykk og førsteplassen i 1. divisjon. Her fra kampen da Hønefoss slo Sandnes Ulf tidligere i høst.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Løv-Ham - Hønefoss 2-5

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Sandnes Ulf tapte sesongens siste kamp borte mot Bodø/Glimt. Dermed åpnet muligheten seg for at Hønefoss kunne ta over 1. plassen på tabellen i sesongens siste runde. Den muligheten tok de godt vare på. Allerede nedrykksklare Løv-Ham ble enkelt slått hele 5-2.

Hattrick fra Di Vita Jensen

Kenneth Di Vita Jensen åpnet målkalaset allerede etter åtte minutter. Di Vita Jensen la på til 4-1 rett etter pause. Tre minutter senere ble han servert av Joakim Magnussen. Fra litt spiss vinkel satte han elegant inn 5-1. Dermed ble dagen perfekt for Hønefoss-spissen. Ikke bare noterte han seg for et hattrick, han var også med på å sørge for at serievinnerpokalen endte i Hønefoss.

Opp og ned?

Fra før av er 2. plass i 1. divisjon og semifinale i cupen klubbens største meritter. At Frode Lafton kunne løfte pokalen som viser at Hønefoss er vinner av 1. divisjon 2011, markerer derfor en unik hendelse i klubbens historie.

Hønefoss rykket opp også i 2009, men rykket rett ned igjen etter bare en sesong på det øverste nivået. Denne gangen tar de med seg en mesterskapstittel opp til Eliteserien. Kanskje er det en ekstra pådriver foran det som utvilsomt blir en tøff kamp for å forbedre på utfallet av 2010-sesongen.

Strømmen beholdt plassen

NIL-Trysil - Strømmen 2-6

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Før søndagens runde lå Strømmen under nedrykkstreken, tre poeng bak Asker på plassen over. For å unngå nedrykk måtte laget vinne bortekampen mot NIL-Trysil, de var avhengig av at Asker ikke fikk med seg poeng fra Sandefjord, og de måtte utlikne målforskjellen til Asker, som lå fem mål foran. For Strømmen handlet sesongens siste runde dermed om å helst vinne med fire mål og håpe at ikke Asker overrasket i Sandefjord.

Kontroll på oppgaven

Utrolig nok trengte Strømmen bare 45 minutter på å gjøre det som var påkrevd. Til pause på Nybergsund stadion stod det nemlig 0-4 til bortelaget. Alt som skulle til for at Strømmen kunne bytte plass på tabellen med Asker og unngå nedrykk, var dermed at Sandefjord tok alle tre poengene hjemme mot Asker.

– Det har vært en fin opplevelse med 1. divisjon. Vi var gode i tre firedeler av sesongen, men var for dårlig mot slutten. Det er greit at vi rykker ned når vi nesten ikke har tatt poeng på de siste åtte kampene, sier Gaute Larsen til NRK.

Sandefjord vant til slutt 5-1 mot Asker, men selv om Asker aldri så ut som de kunne ta poenget de desperat trengte, stoppet ikke det den offensive viljen hos Strømmen, som til slutt vant 6-2 i en kamp som inkluderte et hattrick fra Andreas Moen.

Målløst i Finnmarkshallen

Alta - Bryne 0-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Tabelltoppen glapp for Ulvene

Bodø/Glimt - Sandnes Ulf 3-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hødd avsluttet med seier

Hødd - HamKam 3-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Ranheim endte på 4. plass

Mjøndalen - Ranheim 1-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Kongsvinger knuste Randaberg

Randaberg - Kongsvinger 0-4

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Asker rykker ned

Sandefjord - Asker 5-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP
 • Molde vant lokalderby – krise for KBK

  Kristiansund BK var på desperat poengjakt, men det viste seg å bli tøft mot Molde.

  Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med scoring allerede etter åtte minutter. Den stod Kristoffer Haugen for. Han stod på første stolpe og kunne styre corneren fra Magnus Wolff Eikrem enkelt inn i nettet.

  Magnus Grædem kopierte nærmest Haugen ti minutter seinere, da han doblet fra samme posisjon på corner som EIkrem slo.

  Servitøret forsikret om at cornertrekket ikke var innøvd.

  – Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem.

  Helt på tampen kunne Bendik Bye redusere fra kloss hold.

  Kampen endte 2-1 i favør Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • LSK tok tilbake tabelltopp – herjet på dødball

  Lørdag møttes Lillestrøm Sandefjord, og det ble en ordentlig dødballfest. Fire av kampens fem mål ble scoret på dødball, og stillingen endte til slutt 4-1 i favør LSK. Tre av deres mål kom fra dødball. To fra corner, og ett fra et langt innkast.

  – Vi har blitt et lite dødballag, kan du si. Det er bare deilig. Vi har mange store gutter inne i boksen. Det er helt nydelig, sa Lillestrøms midtstopper Espen Garnås til Discovery.

  Sandefjords Jesper Taaje stanget Sandefjord i føringen før fire minutter var spilt. Like etter utlignet LSK på corner. Espen Garnås headet via Sandefjords Philip Slørdahl og i mål.

  Keeper Jacob Storevik scoret Sandefjords andre selvmål før Igoh Ogbu headet inn 3-1 like før pause. Akor Jerome Adams la på til 4-1en halvtime før slutt, kampens eneste mål i åpent spill.

  Eliteserien fotball 2022: Sandefjord - Lillestrøm
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Medier: Mbappé blir i PSG

  Flere medier, deriblant den franske storavisen franske L'Equipe, melder at Kylian Mbappé signerer en ny kontrakt med PSG og blir værende i hovedstaden.

  Også den velrenommerte journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter at han sitter på de samme opplysningene.

  Den franske superstjernen har blitt koblet til Real Madrid lenge, og valget skal ha stått mellom dem og PSG. Men Mbappé skal altså ha valgt å bli værende.

  Kontrakten til franskmannen går ut nå i sommer, men L'Equipe skriver at han nå signerer en forlengelse på tre år.

  France Soccer League One
  Foto: Jean Francois Badias / AP