Hønefoss ble mestere - Strømmen sikret plassen

En imponerende sluttspurt har bidratt til at Strømmen beholder plassen i 1. divisjon. Samtidig klatret Hønefoss til toppen av tabellen etter at Sandnes Ulf gikk på et tap borte mot Bodø/Glimt.

Video Sammendrag Nybergsund-Trysil - Strømmen 30.10.2011

Se målene og jubelscenene i Strømmen-leiren etter 6-2 mot Nybergsund-Trysil

Resultater og tabell for 1. divisjon

Hønefoss vant 1. divisjon

Hønefoss jubler, Sandnes Ulf depper

Hønefoss kan juble for opprykk og førsteplassen i 1. divisjon. Her fra kampen da Hønefoss slo Sandnes Ulf tidligere i høst.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Løv-Ham - Hønefoss 2-5

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Sandnes Ulf tapte sesongens siste kamp borte mot Bodø/Glimt. Dermed åpnet muligheten seg for at Hønefoss kunne ta over 1. plassen på tabellen i sesongens siste runde. Den muligheten tok de godt vare på. Allerede nedrykksklare Løv-Ham ble enkelt slått hele 5-2.

Hattrick fra Di Vita Jensen

Kenneth Di Vita Jensen åpnet målkalaset allerede etter åtte minutter. Di Vita Jensen la på til 4-1 rett etter pause. Tre minutter senere ble han servert av Joakim Magnussen. Fra litt spiss vinkel satte han elegant inn 5-1. Dermed ble dagen perfekt for Hønefoss-spissen. Ikke bare noterte han seg for et hattrick, han var også med på å sørge for at serievinnerpokalen endte i Hønefoss.

Opp og ned?

Fra før av er 2. plass i 1. divisjon og semifinale i cupen klubbens største meritter. At Frode Lafton kunne løfte pokalen som viser at Hønefoss er vinner av 1. divisjon 2011, markerer derfor en unik hendelse i klubbens historie.

Hønefoss rykket opp også i 2009, men rykket rett ned igjen etter bare en sesong på det øverste nivået. Denne gangen tar de med seg en mesterskapstittel opp til Eliteserien. Kanskje er det en ekstra pådriver foran det som utvilsomt blir en tøff kamp for å forbedre på utfallet av 2010-sesongen.

Strømmen beholdt plassen

NIL-Trysil - Strømmen 2-6

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Før søndagens runde lå Strømmen under nedrykkstreken, tre poeng bak Asker på plassen over. For å unngå nedrykk måtte laget vinne bortekampen mot NIL-Trysil, de var avhengig av at Asker ikke fikk med seg poeng fra Sandefjord, og de måtte utlikne målforskjellen til Asker, som lå fem mål foran. For Strømmen handlet sesongens siste runde dermed om å helst vinne med fire mål og håpe at ikke Asker overrasket i Sandefjord.

Kontroll på oppgaven

Utrolig nok trengte Strømmen bare 45 minutter på å gjøre det som var påkrevd. Til pause på Nybergsund stadion stod det nemlig 0-4 til bortelaget. Alt som skulle til for at Strømmen kunne bytte plass på tabellen med Asker og unngå nedrykk, var dermed at Sandefjord tok alle tre poengene hjemme mot Asker.

– Det har vært en fin opplevelse med 1. divisjon. Vi var gode i tre firedeler av sesongen, men var for dårlig mot slutten. Det er greit at vi rykker ned når vi nesten ikke har tatt poeng på de siste åtte kampene, sier Gaute Larsen til NRK.

Sandefjord vant til slutt 5-1 mot Asker, men selv om Asker aldri så ut som de kunne ta poenget de desperat trengte, stoppet ikke det den offensive viljen hos Strømmen, som til slutt vant 6-2 i en kamp som inkluderte et hattrick fra Andreas Moen.

Målløst i Finnmarkshallen

Alta - Bryne 0-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Tabelltoppen glapp for Ulvene

Bodø/Glimt - Sandnes Ulf 3-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hødd avsluttet med seier

Hødd - HamKam 3-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Ranheim endte på 4. plass

Mjøndalen - Ranheim 1-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Kongsvinger knuste Randaberg

Randaberg - Kongsvinger 0-4

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Asker rykker ned

Sandefjord - Asker 5-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Fotballnyheter