Hopp til innhold

Fotball-EM 2024

 • Tøff trekning for Finland i EM-playoffen

  Finland må ta seg forbi både Wales og Polen for å komme seg til fotball-EM neste sommer.

  Det ble klart da playoffen ble trukket torsdag. Playoffen spilles i mars, og der skal man få de tre siste av de 24 nasjonene som skal til mesterskapet i Tyskland.

  Det mest interessante i trekningen var hvilket lag av Finland, Ukraina og Island som ble plassert i den tøffere playoffen på nivå A, og hvilke to som på papiret fikk en enklere vei på nivå B.

  Og det var finnene som fikk nivå A, og spiller semifinale i playoffen borte mot Wales. Vinneren av den kampen får hjemmekamp i playoff-finalen mot vinneren av Polen og Estland.

  Åge Hareides Island er trukket som bortelag mot Israel, før en ny bortekamp mot Bosnia-Herzegovina eller Ukraina vil være siste hinder før avansement til EM.

  På nivå C møtes Georgia og Luxembourg i den ene semifinalen, mens Hellas og Kasakhstan møtes i den andre.

  Slovenia Finland Euro 2024 Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP
 • De regjerende mesterne klar for EM

  Regjerende europamester Italia er klar for EM-sluttspillet i Tyskland neste sommer.

  Etter 0-0 mot Ukraina mandag kveld sikret italienerne direkte EM-billett da de ble nummer to i gruppe C bak gruppevinner England, som allerede er klar for EM.

  Både Italia og Ukraina sto med 13 poeng før den siste og avgjørende kampen i den ordinære EM-kvalifiseringen, men ettersom Italia vant 2-1 i Milano tidligere i høst måtte Ukraina vinne mandagens oppgjør, som ble spilt på nøytral bane i tyske Leverkusen, for å ta seg til EM.

  Ukraina ropte på straffespark to og et halvt minutt på overtid i andre omgang, men de fikk ikke gehør av dommer Jesús Gil Manzano. Dermed endte det målløst i Leverkusen og Italia kunne juble for sikret sin åttende strake EM-deltakelse etter å ha blitt nummer to i gruppen på innbyrdes oppgjør.

  I tillegg sikret både Tsjekkia og Slovenia EM-billetter mandag kveld, mens Ukraina må spille playoff i nasjonsligaen for å ta seg til EM.

  Gianluigi Donnarumma
  Foto: LEON KUEGELER / AFP
 • Danmark med kurs mot EM 

  Mye skal gå galt om Danmark ikke blir å se i neste års fotball-EM. Robert Skov scoret to ganger i lørdagens 3-1-seier over Kasakhstan.

  Etter sju kamper står Danmark i likhet med Slovenia med 16 poeng. Tetduoen har en luke til Finland (12) og Kasakhstan (12) foran innspurten på kvalifiseringen.

  Seieren var Danmarks tredje på rad i EM-jakten og revansjerte fadesen fra siste gang lagene møttes. I mars rotet danskene bort en 2-0-ledelse og tapte 2-3 i Kasakhstan.

  Puljens to beste lag tar seg til EM.

  (NTB)

  sWK4h5ewKtU
  Foto: Liselotte Sabroe / Reuters
 • Billettsalet til fotball-EM i gang

  Billettsalet til neste års EM-sluttspel i fotball starta tysdag. Celia Sasic, visepresident i fotballforbundet i Tyskland, melder om stor interesse.

  – Etterspurnaden er veldig stor. Det ligg an til å bli mange fleire kjøpsførespurnader enn det er billettar, seier ho.

  Om lag 1,2 millionar billettar er tilgjengeleg i den første salsperioden, som varer til 26. oktober.

  Prisane varierer frå 30 euro (342 kroner) for billigaste billettkategori i gruppespelet til 1000 euro (11.400 kroner) for høgaste billettkategori til finalen i Berlin. Det finst også VIP-billettar som kostar 2000 euro.

  Bortsett frå vertslandet Tyskland er ingen av deltakarane i sluttspelet kjent. EM-kvalifiseringa går føre seg til november, og dei tre siste plassane fordelast først gjennom nasjonsligaomspel i mars.

  Gruppetrekninga blir gjennomført 2. desember. Neste salsomgang skjer etter trekninga.

  Totalt er det 2,2 millionar billettar til de 51 kampane mellom 24 lag i ti tyske byer. EM avviklast i tida 14. juni til 14. juli 2024. (NTB)

  Pressekonferanse med Ståle Solbakken
  Foto: Martin Solhaug Standal / NTB
 • UEFA-presidenten forsvarar å ha med Belarus

  Uefa-president Aleksander Ceferin har lita forståing for dei som meiner at Belarus burde vore stengd ute frå trekkinga av EM-kvalifiseringa søndag.

  Russland vart kasta ut som følgje av krigshandlingane i Ukraina. I etterkant rapporterte den tyske avisa Der Spiegel at innanriksministeren i landet, Nancy Faeser, hadde skrive til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og bede om ei forklaring på at Belarus ikkje leid same lagnad.

  I eit intervju med Sport Bild onsdag forklarer Uefa-presidenten kva vurderingar som låg bak.

  – Det er litt populistisk å seie «kast dei ut alle saman». Akkurat no ser vi ingen grunn til å gjere det, seier Ceferin.

  – Dersom noko endrar seg, kjem vi til å reagere. Politikarar bør respektere retten vår til å ta avgjerder. Vi fortel ikkje politikarane kva dei skal gjere, legg han til.

  Belarus kan delta i Uefa-turneringar, men må spele heimekampar utanfor eige lands grenser og utan tilskodarar.

  Belarus hamna i gruppe med Andorra, Israel, Kosovo, Romania og Sveits i trekkinga av kvalifiseringsgruppene til fotball-EM i 2024 søndag.

  UEFA congress in Vienna
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Sportsnyheter

Fikk trøbbel med synet i sprengkulden: - Jeg så ingenting

Kombinertprofil Mari Leinan Lund (24) hadde store problemer med synet etter kuldesjokk.

Siste nytt

 • Utforrennet i Beaver Creek forsinket

  Kraftig snøfall har forsinket mennenes verdenscuputfor i Beaver Creek. Rennstart er utsatt fra 18.45 til 21.00 norsk tid.

  Snøvær natt til fredag har gitt arrangøren store utfordring med preparering av løypa. Det er ikke sikkert at rennet kan gjennomføres fredag.

  Aleksander Aamodt Kilde, Adrian Smiseth Sejersted og Markus Fossland er norske deltakere. Deres startnummer er henholdsvis 11, 20 og 50 av de 65 påmeldte. (NTB)

  05C6VQxVexg
  Foto: AP
 • Sindland gir seg som Lyn-trener

  Oddbjørn Sindland gir seg som trener for Lyns kvinnelag i fotball. Han velger å se seg om etter nye utfordringer.

  – Takk til alle i Lyn for fire flotte år. Etter eget ønske velger jeg nå ikke å fortsette som hovedtrener i Lyn. Jeg setter stor pris på å ha vært en del av en klubb med så mange fine folk og er stolt over jobben vi har lagt ned, sier han til klubbens nettsted.

  Sindland kom til Lyn i 2020 som assistenttrener. De to følgende årene var han også toppspillerutvikler i klubben. Før årets sesong tok han steget opp som hovedtrener. Det endte med 6.-plass i Toppserien og semifinaleplass i cupen. (NTB)

  rxQmj9gI8Ss
  Foto: NTB
 • Johansson ordnet norsk seier

  Allan Dahl Johansson gikk inn til seier i B-gruppen på fellesstart da verdenscupstevnet skøyter i Stavanger ble innledet fredag.

  Johansson gikk i mål på tiden 8.03,90 i Sørmarka arena og henviste franske Mathieu Belloir og belgiske Indra Médard til de neste plassene.

  Seieren ga ham 28 verdenscuppoeng. (NTB)

  6h8IFFeYe-Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal