Raufoss og Kongsvinger er Innlandets lag i 1. divisjon i fotball denne sesongen.

Statsforvalteren mener at vedtaket i Vestre Toten kommunestyre om tomtesalg til Raufoss Fotball er ugyldig.

Vedtaket innebærer at klubben får kjøpe en tomt av kommunen for en million kroner, samtidig som markedsverdien er 6 millioner kroner.

Statsforvalteren mener dette er i strid med regelverket om offentlig støtte i EØS-avtalen.

Dette er salg til underpris, og innebærer at kommunen har gitt offentlig støtte til Raufoss fotball, mener Statsforvalteren.

I vedtaket blir det understreket at dette er ulovlig å iverksette uten at det er notifisert og forhåndsgodkjent av ESA, som er overvåkingsorganet for EØS-landene.

• Raufoss vant, KIL tapte

Ryan Nelson ble den store helten da han ble matchvinner for Raufoss i gårsdagens hjemmekamp mot Start i herrenes førstedivisjon i fotball.

Start tok ledelsen tidlig i kampen, men Raufoss utlignet rett før pause ved Jakob Nyland Ørsahl.

11 minutter ut i andreomgang skåret Nelson 2–1 målet som sikret tre poeng til gultrøyene, som dermed klatret til niendeplass på tabellen.

Lørdag tapte Kongsvinger 2–0 borte mot Sogndal.

Tapet gjorde at KIL falt ned fra tabelltoppen, og de ligger nå på fjerdeplass.

• Åsane knuste Kongsvinger 5-0

Etter at Kongsvinger har vunne fire kampar, gjekk dei på eit stort tap mot Åsane heime på Gjemselund i dag, søndag. Før pause leia Åsane med eitt mål, men etter pausa scora laget altså fire mål til.

KIL ligg likevel framleis på topp på tabellen.

Neste kamp for Kongsvinger er 22.juni og da møter dei Sogndal.

• Tap for Raufoss mot Ranheim

Det vart 1–0 til heimelaget Ranheim, da Raufoss fotball møtte dei i serien 1. divisjon i dag. Ranheim pressa gjennom store delar av kampen, og i ei lang periode i 2. omgang spilte Raufoss med 10 mann. Torjus Engebakken måtte gå av bana etter 2 gule kort. Etter åtte minutt på overtid scora Ranheim akkurat i det dommaren blåste av kampen. Dermed gjekk alle dei tre poenga til trønderane. Tidlegare i vår slo Raufoss Ranheim i cupen.

• Uavgjort mellom Aalesund og Kongsvinger

Aalesund og Kongsvinger spilte 4–4 i 1. divisjon i fotball søndag.

Syv minutter på overtid endte kampen 4–4.

Etter søndagens kamp er Aalesund på 15. plass på tabellen med ni poeng, mens Kongsvinger ligger på førsteplass med 25 poeng.

Over 3.600 tilskuere hadde tatt turen til kampen som foregikk på Color Line stadion i Ålesund.

Bildet viser da Håkon Hammer, som spiller for Aalesund, scoret mål.

Håkon Hammer scoret mot Kongsvinger på Clor Line stadion 09.06.24.