Hopp til innhold

Fortsetter tarmoperasjonene i Arendal

Mage- og tarmoperasjonene vil fortsette ved sykehuset i Arendal.

Sykehusmøte

Ledelsen ved Sørlandet sykehus hadde i dag møte i Kvinesdal og kom med sin foreløpige konklusjon om at operasjonene fortsetter på sykehuset i Arendal.

Foto: Lars Eie / NRK

Det har sykehusledelsen bestemt i dag, på et møte i Kvinesdal. Den endelige avgjørelsen om hvor man i framtida skal operere mage og tarm skal ikke tas før i slutten av året.

Avgjørelsen vil tas etter at Fylkeslegen har levert sin tilsynsrapport og ledelsen har kommet med en vurdering av situasjonen.

– Trenger mer tid

Per Engstrand

Fagdirektør Per Engstrand sier sykehusets ledelse trenger mer tid i forhold til hvordan man skal organisere kreftoperasjonene.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Fagdirektør Per Engstrand ved Sørlandet sykehus sier ledelsen trenger mer tid for å ta en avgjørelse på hvordan arbeidet skal organiseres i framtida.

– Vi trenger mer tid på oss til å komme med en anbefaling om hva som er rett å gjøre. Vi har sagt at vi trenger tiden fram til slutten av høsten.

– Nå har fylkesmannen reist tilsynssak der dette skal gjennomgås, og det vil være naturlig at vi har både denne rapporten, handlingsplanen for kreft og vår egen vurdering i forhold til akuttkirurgi i Arendal før vi tar en avgjørelse, sier Engstrand.

Om tre uker skal sykehusets store handlingsplan for kreft komme.

– Det er en grundig gjennomgang av alle områder innenfor kreft, også kreftkirurgi, og det er naturlig å gå gjennom hele denne planen for å se hvordan den framtidige organiseringen av kreftkirurgien skal se ut, sier Engstrand.

Viktig for akuttfunksjon

Det ble iverksatt en rekke strakstiltak for å bedre situasjonen rundt operasjonene i Arendal før påske.

– Disse opprettholdes, og i tillegg innfører vi en del andre tiltak, sier Engstrand.

Viktig for avgjørelsen om hva som skal skje med tarmkreftoperasjonene i framtida, er også hensynet til akuttfunksjonene ved sykehuset i Arendal.

– Ja, dette handler ikke bare om kreftkirurg, som sikkert kunne tjent på å ha blitt sentralisert på noen områder. Det er slik at operasjon på tarmkreft er en viktig kompetanse å ha for kirurgene på et sykehus.

– Skal de betjene sykehuset generelt, på akuttfunksjon og vakttid, og ta akutte tarminngrep, må de ha den mengdetrening som man får med å ha denne typen kirurgi, sier Engstrand.

– Helt naturlig

Tillitsvalgt ved sykehuset i Arendal, Egil Hagen, er ikke overrasket over at operasjonene fortsetter i Arendal.

– Det er helt naturlig og ingenting er bedre enn det. Det ville vært meget overraskende om det hadde kommet en annen avgjørelse, sier Hagen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 0,85 kr
Dyrest kl. 08 1,73 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4,2 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %