Hopp til innhold

Strand x 15 gull

Roar Strand har vore med å vinne 15 av Rosenborgs 21 seriegull.

Roar Strand blir hylla av fansen
Foto: Ole Petter Klepp / NRK

– Det er vanskeleg å samanlikne årgangar, men no er det nokre år sidan vi har greidd å bli seriemeister, så då smakar det litt ekstra godt, seier Roar Strand til NRK Trøndelag.

Les også: Dette er dei mestvinnande i Rosenborg

39 år gamle Roar Strand starta karrieren sin juniorspelar i Nardo og debuterte for Rosenborg i 1989. Dei første sesongane sleit han med lite speletid i Rosenborg, men han fekk nok speletid til å bli seriemeister med klubben alt i 1990 og 1992.

Blei god i Molde

I 1993 blei Roar Strand lånt ut til Molde. Her jobba han knallhardt og la grunnlaget for den vidare suksessen som fotballspelar.

I 1994 var han tilbake i Rosenborg. Denne gongen fekk han fast plass på laget og på slutten av 1990-talet og 2000-talet blei han seriemeister heile tolv gongar med RBK.

Gratulér Rosenborg med gullet

Søndag kunne han toppe karrieren med sitt femtande seriemeisterskap for Rosenborg. Han syns stemningen i laget er betre no enn tidlegare.

– Det er mange her som ikkje har vore med å vinne seriemeisterskap tidlegare, så stemninga er ganske høg, seier Strand.

Lojal mot klubben

Roar Strand har aldri vore proff i utlandet. Han har fått fleire tilbod om å spele for utanlandske klubbar, men har takka nei og vore lojal mot Rosenborg.

Fleire gonger har han vore nær ved å legge fotballskoa på hylla, men søndag kveld kunne han garantere fansen at han blir med i spelarstallen til Rosenborg også neste sesong.

I alt kan Roar Strand smykke seg med tjue titlar. 15 seriemeisterskap og fem cuptriumfar.

– Dette er artig. Det var ikkje noko mål å greie akkurat tjue titlar, det viktigaste var å få i land seriemeisterskapet. Vi leiar med 17 poeng og det er ei god stadfesting på at vi har gjort det bra i år, seier Strand.