Hopp til innhold

Lar seg inspirere av Norge

Den amerikanske TV-kjendisen Ty Pennington er i Norge for å lage et program om norsk arkitektur og design.
– Dette er trolig den beste turen jeg noen gang har vært på, sier han.

Ty Pennington

Ty Pennington var søndag på sightseeing i Rauma. – Naturen er så vakker. Norge er som et postkort, sier den kjente tv-personligheten.

Foto: Thor Petter Krohn

Ty Pennington, kjent fra serien «Ekstrem Oppussing» på TV3, skal lage et 30 minutter langt program fra Norge. Denne gangen er det ingenting som skal pusses opp. Pennington er i landet for å bli kjent med norsk arkitektur og design, og for å la seg inspirere.

– Jeg er så entusiastisk! Alt jeg ser får meg til å skrike fordi det er så vakkert. Sansene er i høygir, sier Pennington til NRK.

– En spesiell opplevelse

Juvet - tre, glass og natur

Juvet Landskapshotell i Valldal.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Tv-teamet bruker helgen til å filme i Møre og Romsdal. Lørdag kveld kom gjengen til Juvet Landskapshotell i Valldal i Norddal. Hotellet har fått flere priser for god arkitektur.

– Jeg har lest om Juvet og sett bilder, men det var først da jeg kom dit at jeg forstod hvor vakkert det er. Alt er enkelt, renskåret og ekte. For meg var dette en spesiell og enestående opplevelse, sier Pennington.

– Var overbegeistret

Mannen bak hotellet, Knut Slinning, synes det var stas at gjengen valgte å besøke nettopp hans hotell.

– Disse folkene har vært med på mye og sett en del. Da er det ekstra kjekt at de velger å komme hit til Juvet. Her har vi satset på en miks av kulturhistorie, natur og moderne arkitektur. Det gikk rett hjem, de var overbegeistret, sier Slinning som ble dratt foran tv-kameraet med det samme de kom.

Knut Slinning og Ty Pennington

Ty Pennington var imponert over måten Knut Slinning og Juvet Landskapshotell har tatt vare på den urørte naturen i området.

Foto: Privat

– Move that bus!

Carina Bakke og Ty Pennington

Carina Bakke og Ty Pennington

Foto: Thor Petter Krohn

Søndag gikk turen videre med buss over Trollstigen til Trollstigplatået og besøkssenteret ved Trollveggen.

Ved setra på Øvstestølen i Valldalen spilte teamet inn den berømte scenen der de roper «Move that bus!», noe som er med i alle episoder av «Ekstrem Oppussing».

– Jeg ser fast på programmet, så det har vært ekstra moro å vise de rundt i området, sier Carina Bakke som til daglig jobber ved Åndalsnes turistkontor.

Ble inspirert

Ty Pennington

Ty Pennington fikk forsøke å bygge som egen varde.

Foto: Thor Petter Krohn

Pennington var imponert over det han fikk se.

– Det er mye utrolig flott arkitektur og design i dette landet. Å dra til Norge har alltid vært en drøm for meg. Naturen er så vakker. Norge er som et postkort. Jeg lar meg inspirere av å være her. Dette er trolig den beste turen jeg noen gang har vært på, sier han.

Søndag kveld kommer teamet til Ålesund før de drar videre til Bergen mandag.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL