NRK Meny
Normal

Juvet vant Reiselivsprisen

Juvet Landskapshotell i Valldalen i Norddal vant den store Reiselivsprisen 2010.

Juvet landskapshotell
Foto: Jiri Havran

Innovasjon Norge delte ut prisen under arrangementet Skaperkraft i Oslo onsdag kveld.

Juvet Landskapshotell vant prisen i konkurranse med Birkebeinerrittet og Fjord Tours.

I begrunnelsen blir Juvet landskapshotell omtalt på følgende måte:

Prosjektideen bak landskapshotellet er en rekke ”trebokser” som utgjør hotellrom svevende over landskapet, en eksemplarisk utnyttelse av norsk terreng og landskap.

- Et forbilde

- Reiselivsprisen skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen. Gründeren Knut Slinning har satset offensivt, og står som et forbilde for andre som ønsker å være innovative i Norge,” sa reiselivsdirektør Per Arne Tuftin under prisoverrekkelsen i Folketeateret.

Også Ernst & Young delte ut priser under arrangementet Skaperkraft i kveld. Prisen ble delt ut til årets entrepenør som denne gangen ble hotellkongen Petter Stordalen. I tillegg ble tre kategorivinnere kåret.

Bunker Oil

Daglig leder i Bunker Oil, Jan Magnus Kleven, fikk prisen som årets vinner innenfor handel.

Bunker Oil er en familiebedrift som selger bunkersolje, smøreolje, bensin, diesel og fyringsolje fra Mørekysten til Finnmark.

- Jan Magnus Kleven har videreutviklet virksomheten fra å være en liten forhandler til å bli et voksende selskap som stadig tar markedsandeler i den nisjen de ønsker å satse, og som nå er nær ved å bli markedsledende i denne nisjen, skriver juryen i sin begrunnelse.