Hopp til innhold

Døgnturnus på Rolls Royce

Rolls Royce i Ulsteinvik vil innføre heldøgnskift også for ingeniører. Dermed kan kunder over hele verden få hjelp uansett når på døgnet det skjer noe galt.

Video Døgnturnus for ingeniørar i Rolls Royce

På service avdelingen til Rolls Royce marine i Ulsteinvik handler det om avansert teknologi på høyeste nivå. Kundene er ofte store båter på alle verdens hav. Når noe går galt, kan det haste med å få hjelp.

Jan Olav Hoggen

Jan Olav Hoggen sier det er viktig å kunne yte hjelp hele døgnet

Foto: Tor Sivertstøl / NRK

- Når ting haster så er det når noe går galt. Det vi fokuserer på er at kundene skal slippe å innrette seg etter våre åpningstider. De skal kunne finne oss når de har bruk for oss uansett når det er på døgnet. Det sier teknisk sjef, Jan Olav Hoggen i Rolls Royce Marine Sevices.

Hittil har de ansatte strukket seg utover vanlig arbeidstid for å yte service. Med to på nattevakt vil bedriften bli enda bedre for kundene.

Mange nye jobber

For å få det til, må Rolls Royce ansette 14 nye ingeniører. Leiv Oscar Karlsen er en av de som skal inn i den nye ordningen. Han synes det blir interessant.

Leiv Oscar Karlsen

Leiv Oscar Karlsen synes det er interessant men er usikker på om han vil like ordningen på lang sikt

Foto: Tor Sivertstøl / NRK

- Men jeg er ennå usikker på om jeg vil like å ha det som en fast ordning.

Ny storkontrakt til Rolls-Royce

Rolls-Royce satsar stort i Ulstein

Støtte hele døgnet

Ingeniører er mangelvare i arbeidsmarkedet idag, og nattarbeid er ugunstig for mange, likevel tror Rolls Royce de vil få nok søkere.

Det er første gang Rolls Royce prøver heldøgn skift blant ingeniørene. Men det er lite trolig at dette er første steg mot full døgndrift over hele bedriften.

- Dette er i første rekke for å kunne yte teknisk støtte døgnet rundt og så får vi se hva markedet vil be om i framtiden, sier Jan Olav Hoggen.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL