Hopp til innhold

Prisdryss til NRK

Journalist Ann Eli Nøsen og fotograf Roar Strøm fikk journalistprisen 2007 i klassen nyheter for sin reportasje om familien som kjempet for dødssyke Lill-Marit Solbjør.

Roar Strøm, Ann Eli Nøsen og Per Jarle Heggdalsvik.

Roar Strøm, Ann Eli Nøsen og Per Jarle Heggdalsvik.

Foto: Bjørn Steinar Skarbø

Møre og Romsdal Journalistlag delte lørdag kveld ut journalistprisen 2007, i kategoriene "nyhet" og "feature".

Vindkraft og natur

I featureklassen var det NRK-medarbeider Per Jarle Heggdalsvik som fikk prisen for dokumentarfilmen "Englar med skit på vengane", som han laget sammen med Magne Helge Sleire i Corax Videoproduksjon AS. Den handler om konflikten mellom vindkraft og natur.

Juryen la vekt på at filmskaperen lykkes med å fremstille konflikten på en saklig og nøktern måte. Historien ble dessuten fortalt med overbevisning og stor troverdighet.

En stor del av dokumentaren handler om hvor ille det er gått med havørnbestanden på Smøla etter etableringen av vindmølleparken i kommunen for noen år siden.

Satte dagsorden

Nyhetsprisen som gikk til Nøsen og Strøm, forteller om ektemannen Knut Arnes kamp for å kunne være hjemme og stelle med kreftsyke Lill-Marit Solbjørg.

Knut Arne Solbjør er langtransportsjåfør, og det ble umulig å fortsette i jobben mens hans kreftsyke kone lå døende hjemme. Dagens trygdesystem tillater ikke at man tar fri i mer enn 20 dager med lønn i slike tilfeller.

Juryen mener TV-reportasjen får frem hittil ukjente forhold og at det presenteres på en forbilledlig måte. De mener dessuten saken satte dagsorden for den offentlige debatt.