Hopp til innhold

Barnehjemsbarn til sak

To personer går nå til sak mot Ulstein og Ørsta kommuner etter at de hevder å være utsatt for overgrep ved Sunnmøre barnehjem i Ørsta i perioden 1962-1968.Advokaten til de to, Johnny Karlsen i Kristiansund har kontaktet kommunene med krav om erstatning.

 

Overgrepa ble avdekket i forbindelse med barnehjemsaka i Kristiansund, sier Karlsen.

Han har representert de 16 barnehjemsbarna i Kristiansund, i tillegg til de to på Sunnmøre, og han sier han har fått frysninger på ryggen av å høre de sterke historiene de har kommet med.

Advokat Johnny Karlsen sier det var Sunnmøre Indremisjon som drev barnehjemmet i den aktuelle perioden.

De to personene det her dreier seg om, var opprinnelig hjemmehørende i Ulstein, men de ble overflyttet til Ørsta i forbindelse med oppholdet på barnehjemmet. Derfor har man tatt kontakt med begge kommunene.

 

 

Karlsen sier nå at han forventer at Ulstein og Ørsta kommuner tar tak i disse aktuelle sakene like raskt og effektivt som Kristiansund kommune har gjort i sine saker.

Fungerende ordfører i Ulstein, Olav Sæter, sier de ikke kjenner saken godt nok til at han kan kommentere den nå.Helse- og omsorgssjef i Ørsta, Odd Ivar Øvregård, sier de vil prøve å få saken fort gjennom systemet. Han sier imidlertid at de har behov for flere opplysninger rundt de to tilfellene.