Spicy gulrotsuppe

Arves spicy gulrotsuppe med eplekuler, olje og dill.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Spicy gulrotsuppe

Det er blenderen som får suppen til å bli kremet og fin. Arve Serigstad lager små eplekuler for å få litt å bite i i gulrotsuppen.

Slik gjør du

Kutt løken i grove biter og ha i en gryte sammen med oljen.

Skrell og grovkutt gulrøttene, og ha dem i gryten sammen med buljongterningene. Dekk med vann. Ha i chilipulver eller kajennepepper. Gulrøttene kokes møre.

Hell fra gryten i blenderen i flere omganger. Fyll kun halve beholderen og hold hardt på lokket før du setter i gang. Varmen og dampen utvikler et kraftig trykk når du setter blenderen på.

Eplekuler

Ha sitronsaften i en bolle. Skrell eplet og hent ut kuler med et melonjern. Ha dem i bollen, og vend dem i sitronsaften.

Kilde: Arve Serigstad