Kransekake

Kakene lages av marsipan tilsatt sukker og eggehvite.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Kransekake

Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv kaller denne oppskriften klassisk kransekake eller kransekakekonfekt. Men nordmenn vil kanskje kalle det kransekakestenger?

Slik gjør du

Rørsukker og eggehvite røres sammen. La det stå i ca. 1 time så sukkeret løser seg opp. "Sukkerhviten" knas inn marsipan litt etter litt til deigen er jevn. Kransekakedeigen has i en stor sprøytepose av stoff med trekantet tupp. Sprøyt ut like store kaker (ca. 50 g) på en stekeplate med bakepapir.

La kakene "tørke" en halv time før de rettes opp med hendene. Med en litt vann på fingrene formes de tørkede kakene til fine, like kransekaker. Stekes ved 200 °C til de er gylne, ca. 8 til 10 minutter. Avkjøles.

Glasur
Sikt melis i en bolle og ha i litt eggehvite. Pisk glasuren luftig med en håndmikser. Glasuren skal være så flytende at man kan sprøyte den, men ikke sånn at den flyter sammen når den røres i. Ha glasuren i et lite kremmerhus (et trekantet stykke bakepapir, brettes til en kjegle). Sprøyt ut klassiske striper på kakene.

Tips

Flere oppskrifter: Det søte liv

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv, DR