Hopp til innhold

Slik kan du bruke appelsiner i maten

Fruktdisken er full av de store oransje, og nå er de ekstra saftige og gode. NRK Mat har oppskrifter på lunsj, middag, kaker, dessert og tilbehør med appelsin.

Julesalat med appelsin, rødløk og søte nøtter
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

De fleste liker appelsiner, og nordmenn spiser mengder av dem. Mange har imidlertid til gode å spise den oransje frukten på noen annen måte enn skrelt eller pressa til juice.

Lise Finckenhagen har komponert en salat som hun opprinnelig foreslo til julebordet, men som i grunnen passer godt så lenge appelsinene er gode. I salaten bruker hun, i tillegg til appelsin, blant annet grønn salat, reddiker eller rødkål, rødløk og valnøtter eller pekannøtter.

Appelsinsalat med granateplekjerner

Appelsinsalat med granateplekjerner
Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Florences appelsinkake

Florences appelsinkake
Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Krydderappelsiner

Krydderappelsiner
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Appelsinmarmelade og nøtter i honning

Syltede appelsiner og nøtter i honning
Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Appelsin- og marsipandessert i krydderlake

Appelsin- og marsipandessert
Foto: Miriam Workinn / NRK

Appelsin- og polentakake med nellik og appelsinkaramell

Appelsin- og polentakake med nellik og appelsinkaramell
Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4