Slik gjør du
Appelsinmarmelade
Riv skallet på halvparten av appelsinene. Mandlene skal skoldes og grovhakkes.
Skrell appelsinene og skjær dem i terninger. Ha appelsinene i en gryte sammen med litt vann, revet appelsinskall, mandler og sukker. La det koke på svak varme til marmeladen har tyknet.
Du kan eventuelt vente med å ha i mandlene til de ti siste minuttene.
Ha appelsinmarmeladen på sterile glass som ev. er skylt i litt atamon for å forlenge holdbarheten. Sett lokk på glassene med en gang og sett dem mørkt og kjølig. Etter at glassene er tatt i bruk skal det stå i kjøleskapet.
Nøtter i honning
Hasselnøttene legges på en stekepanne i ovnen og ristes ved 150 °C i ca. 10-15 minutter, eller til skallet kan gnis av med et kjøkkenhåndkle.
Ha avkjølte nøtter i en skål og dekk dem med flytende honning.
Spis nøttene til en god, kraftig ost eller bruk dem i desserter eller frokosten med yoghurt og oppskåret frukt.
Tips
Flere oppskrifter: