Julesalat med appelsin, rødløk og søte nøtter

– Kan vi kalle den Waldorf light? I alle fall er det en lett og god salat.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Salat med appelsin, rødløk og søte nøtter

Lise Finckenhagen serverer salat som kan gå til det meste, og som alltid passer når appelsinene er på sitt beste.

Slik gjør du

Begynn med nøttene. Varm ovnen til 200 °C. Smelt smøret og bland det med nøttene. Tilsett sukker, ingefær og en klype salt. Bland godt slik at alle nøttene er dekket med et tynt lag sukker. Hell nøttene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek dem i ovnen til nøttene blir gylne og sukkeret har smeltet og blitt karamellisert. Avkjøl.

Skjær reddikene i tynne skiver, eller finsnitt rødkålen, hvis du bruker det. Bruk en skarp kniv og skjær av skallet på appelsinene. Skjær ut hinnefrie «fileter» eller skjær appelsinene i tynne skiver. Finsnitt rødløken, og bland sammen alle ingrediensene til salaten.

Visp sammen sitronsaft, honning og olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper. Hell dressingen over salaten og dryss til slutt over grovhakkede nøtter.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen»