Hopp til innhold

«Dugnadskakene» som er lette å ta med seg

Våren er full av dem: Dagene du skal ha med ett eller annet bakverk til dugnad i borettslaget, kakelotteriet eller loppemarkedet i korpset. Her er oppskriftene du trenger.

Saftig og enkel langpannekake med sitron og blåbær

Denne langpannekaka er pynta med melis og blåbær. Glasur og bær kan du frakte i pose og boks, og pynte med like før kaka skal skjæres opp. Oppskriften kommer fra Lise Finckenhagen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Våren er tida for å jobbe på dugnad, og da skal de frivillige gjerne ha litt å bite i som takk (eller trøst). Eller ditt lag eller organisasjon trenger inntektene dere får fra å selge bakverket.

Finn fram langpanne og tomme brusflasker – det er vår! Det er ingen sak å ta med kake hvis du kan gjøre den helt ferdig i form eller på brett, trekke over plastfolie eller transportere den på flaske og steike den på åstedet.

Matredaksjonen har samla ti oppskrifter du får bruk for hvis du har barn, bor i borettslag eller er med i en eller annen frivillig organisasjon. Det vil si svært mange nordmenn.

Firkløverkake i langpanne

Firkløverkake i langpanne
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lapper med kefir

Lapper med kefir
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Vafler

Her er kokkelærar Hans Ørstavik sine vaffelkaker.

Saftig og enkel langpannekake med sitron og blåbær

Saftig og enkel langpannekake med sitron og blåbær
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Engelsk gulrotkake – glutenfri

Engelsk gulrotkake
Foto: Strömsö / YLE

Brownies med kremost

Brownies med kremost
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kringle med pekannøtter

Kringle med pekannøtter, valnøtter og rosiner
Foto: Ellen Marie Steen / NRK

Klippekrans

Klippekrans
Foto: Ida Kjøstelsen / NRK

Saftig krydderkake med kulturmelk

Saftig krydderkake med kulturmelk
Foto: NRK

Eltefri focaccia

Eltefri focaccia med soltørka tomat og timian
Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen