Sjokoladekonfekt med karamell og maldonsalt

Oppskrifta her er på den lyse sjokoladekula.

Foto: Brit Jorunn Svanes / NRK

Sjokoladekonfekt med karamell og maldonsalt

Du får ca 25 sjokoladekuler ut av denne oppskrifta.

Slik gjør du

Smelt sjokoladen i vannbad eller på låg effekt i mikrobølgjeomn. Glasér innsida av 25 små folieformer med sjokoladen.

Bland alle ingrediensane til karamellen i ei glasskål som toler mikrobølgjeomn. Kok massen i mikrobølgjeomnen i fem minutt ved 600 W. Rør rundt og la den koke i ytterlegare to-tre minutt.

Avkjøl massen litt og fordel den i formene.

La karamellen avkjølast litt før du dekkjer den med smelta sjokolade. Dryss over maldonsalt

(Du kan også lage karamellen i ei gryte under omrøring i omlag 30 minutt.)

Kilde: Ole John Berntsen