NRK Meny
Normal

Vitenskapen vant

Jenny valgte sin beste biologiske match i finalen av «Når kjemien stemmer». Men ble det kjemi mellom de to utenfor TV-skjermen? NB! Se opp for spoilere!

Herman Høy, Rune Tjønsø, Vegard Bergh og Jenny Veddeng

Guttene som stod igjen til slutt var de tre Jenny syntes lukta best i første program. Fra venstre Herman Høy, Jenny Veddeng, Vegard Bergh og Rune Tjønsø.

Foto: Leif Arild Eriksen / NRK

Under onsdagens finale i «Når kjemien stemmer» stod det tre menn igjen: Vegard Bergh fra Tynset, Herman Høy fra Bærum og Rune Tjønsø fra Sigerfjord i Sortland. I den aller siste testen fikk Jenny kysse kavalerene sine.

Hun forteller at hun var mer nervøs i forkant enn hun hadde trodd.

– Jeg ser på meg selv som en ganske tøff person, men akkurat da kjente jeg meg sårbar. Heldigvis tok guttene godt vare på meg, forteller Jenny.

– Samtidig var jeg veldig opptatt av å analysere hvordan det kjentes ut, og skille de ulike opplevelsene fra hverandre.

Jenny Veddeng og Herman Høy

Herman var ifølge Jenny den beste til å kysse.

Foto: Bjørnar Torvholm Sævik / NRK

Fulgte vitenskapen

Hele veien rivaliserte Vegard og Herman om topplasseringen, men i siste ende var det Herman som kom ut som Jennys beste biologiske match.

Jenny forteller at hun likte begge på ulikt vis, og derfor ikke hadde en klar favoritt. Hun hadde dessuten bestemt seg for at hun uansett skulle følge det vitenskapelige resultatet.

– Det var derfor jeg var så sinnssykt nervøs på slutten – for jeg ante jo ikke hvem jeg skulle reise på tur med!

Hun innrømmer likevel at hun ikke klarte å være så objektiv som hun hadde tenkt.

– Jeg ble påvirka av at jeg etter hvert ble kjent med dem, men det innså jeg ikke før helt i slutten.

Herman forteller at også han kjente på nervene da den beste biologiske matchen skulle utnevnes.

– Da var jeg så nervøs at jeg skalv, selv om jeg var ganske sikker på at Vegard skulle vinne. Så jeg ble veldig glad og overraska da jeg vant. Jeg hadde jo veldig lyst til å vinne, forteller Herman.

Jenny Veddeng og Herman Høy

Rett etter innspilling dro Herman og Jenny til Lofoten for å kjenne på kjemien.

Foto: NRK

– Jeg hadde troa

Etter innspillingen reiste Jenny og Herman på tur sammen til Lofoten. Begge er enige om at det var en vellykket tur.

– Det var veldig koselig. Det var ikke så fint vær, men vi var på både båttur og fjelltur. Og så bada vi – selv om det bare var 1 varmegrad ute!, forteller Jenny.

De to møttes og dro på tur sammen flere ganger utover våren, men etter tre måneder fant Jenny ut at hun ikke var interessert i en videre romanse. Herman innrømmer at han gjerne skulle sett at det ble noe mer mellom de to.

– Der og da ble jeg skuffa. Jeg hadde troa, og ble ikke helt klok på hvorfor hun ikke ville mer. Men i etterkant har jeg skjønt at vi kanskje ikke var en helt perfekt match likevel, forteller Herman.

– Jeg misunner jenta som får Herman – å se ham på TV har minnet meg om hvor fantastisk han er. Man kan likevel ikke velge hvem man faller for, sier Jenny.

Tonen mellom de to er enda god og Jenny har fremdeles kontakt med både Herman og de andre guttene som var med i programmet. Jenny legger til at hun i sommer dessuten stakk innom på besøk til Rune i Sigerfjord, da hun var på backpacking rundt om i Norge.

– Da tror jeg det begynte å gå rykter i Sigerfjord om at det var Rune som vant, forteller Jenny lattermildt.

Les også: Hvorfor være alfahann når du i stedet kan være en «sneaky fucker»?
Les også: P-pillen kan lure deg til å velge feil mann