NRK Meny
Normal

Nå snakker Sony om PlayStation-telefonen

Kan se ut som om iPhone får en massiv mobilspillkonkurrent i løpet av kort tid.

PSP

Den nye PlayStation-telefonen ser ut til å være en hybrid mellom en Sony Ericsson og en PlayStation Portable.

Foto: Skjermdump fra Engadget.com

For noen dager siden ble bilder av den nye PlayStation-telefonen lekket på nettsidene til engadget.com. Sony har tidligere nekta å prate om denne telefonen, men nå tar de i alle fall deler av bladet fra munnen.

Kryptisk, men ikke avvisende

Masaru Kato er økonomidirektør for elektronikkgiganten, og har prata - om enn noe kryptisk - med Telegraph om det nye produktet.

– Når det gjelder det nye PSP-produktet vet du at jeg ikke kan fortelle om eller når det kommer et nytt produkt. Men det er et mobilbasert spillmarked som gjennomgår store forandringer. Både smarttelefonspill og vanlige telefonspill er svært populære i Japan. Så vi kan si at markedet...utvider seg.

Ikke direkte klar tale fra Kato, men bildene av produktet gjør det vanskelig å tro noe annet enn at noe nytt er på trappene.

Ericsson + PSP = sant?

PlayStation-telefonen ser ut til å være en fusjon av Sony Ericsson-telefon og en PlayStation Portable spillkonsoll.

Engadget bruker å ha god peiling, og de antar at telefonen blir offisielt lansert en gang i løpet av 2011.Kanskje får vi vite mer allerede i februar, da Mobile World Congress skal avholdes.

Allerede i juli i fjor meldte den kredible japanske businessavisa at noe var i gjære. De fortalte at det var nedsatt et team av utviklere fra både Sony Ericsson- og PSP-leiren.

– Vi kan selvfølgelig ikke prate om konkrete produkter. Når det gjelder smarttelefoner og tableter... det er vanskelig for meg å fortelle hvordan vi skal implementere spill. Men det er sikkert at slike produkt ikke vil planlegges av forskjellige deler av firmaet parallelt, sier Kato.

Android-plattform

Engadget har sett nærmere på prototypen de viser bilder av, og kan avsløre en rekke spesifikasjoner.

Den har en 1GHz Qualcomm MSM8655 prosessor, 512 MB RAM, 1 GB ROM og en skjerm på rundt 10 cm.

I tillegg mener Engadget å vite at telefonen vil bruke Android 3.0 som operativsystem.

Om Engadget får rett i sine antakelser vil tida vise, vi anbefaler i alle fall ikke å sette sparepengene på at de tar feil.