Gibbon på helium synger sopran

Finnes det en grunn til å teste hvordan ape på helium høres ut, bortsett fra den åpenbare humorverdien? Ja, sa japanske forskere, og jammen fikk de ikke rett. Hør den tynne apesangen her.

Gibbon ape

Forskere har undersøkt sangteknikken til gibbonapen med hjelp av helium.

Foto: MIKE HUTCHINGS / REUTERS

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Gibbonapen har en liten hjerne, men synge kan den. Særlig om kveldende høres gibbonsangen i tropiske asiatiske skoger, for eksempel på Borneo, Sumatra og Java. Tonene kan bære mange kilometer.

Les hele saken hos Forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)