Fortidsinsekter i 3D

Aldri tidligere har forskerne klart å få fram så gode bilder av hvordan insekter så ut for 300 millioner år siden. Et av dem er av kakerlakkens tipp-tipp-tipp-tipp..

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

De var rundt to centimeter lange, og kravlet på jorden over 200 millioner år før dinosaurene døde ut.

De to insektene som forskerne ved University of Manchester har laget detaljerte 3D-bilder av, er rundt 300 millioner år gamle.

Likevel drar du kanskje kjensel på ett av dem. Insektene ble funnet på et rikt fossilsted i Montceau-les-Mines, som ligger midt i Øst-Frankrike, i regionen Bourgogne.

Les hele saken hos Forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)