– Iphone 5 kommer i sommer

9to5mac.com hevder å ha sikre kilder på at produksjonen trappes opp.

Iphone 4s

Iphone 4S har solgt godt til tross for at mange var skuffa over den lite revolusjonerende oppgraderinga. Oppfølgeren kommer, spørsmålet er om det skjer allerede til sommeren?

Foto: JUSTIN SULLIVAN / Afp

Det er lite i teknoverdenen som er gjenstand for så mye spekulasjoner som Apple-produkter som ennå ikke har kommet på markedet.

Ryktene må derfor tas med rause mengder salt, siden Apple er kjent for å holde kortene tett inntil brystet.

Flere ulike modeller

9to5mac.com skal ha fått opplysninger om at Iphone 5-produksjonen nå trappes opp fra en anonym kilde som jobber i Foxconn - Apples fabrikant i Kina.

Mac-nettstedet forteller at de har opplysningene fra samme person som fortalte dem at den forrige lanseringa ikke dreide seg om Iphone 5, men Iphone 4S.

Kilden har fortalt at det eksisterer flere modeller med små innbyrdes ulikheter, og at det derfor er umulig å si nøyaktig hvordan Apples nye telefonflaggskip vil bli.

Større skjerm

De ulike modellene har likevel flere tydelige fellestrekk. Skal vi tro på disse opplysningene vil Iphone 5 ha en skjerm som er minst 4 tommer stor - altså minst en halv tomme større enn dagens toppmodell.

Den vil være både lengre og bredere enn Iphone 4, men ikke ha en dråpeformet profil - noe flere har spekulert i.

Iphone 5 skal heller ikke ha samme formfaktor som forgjengeren.

– Har ofte truffet

Eirik Solheim i NRKbeta sier at det er vanskelig å si noe om sannhetsgehalten i ryktene, og at kilder som treffer én dag kan bomme den neste. Han tror likevel det kan være hold i akkurat disse.

– Dette nettstedet har ofte truffet med spådommene sine, de er en kilde som ofte blir referert til, sier han til NRK.no.

Han mener uansett det er vanskelig å være sikker når det er Apple det er snakk om.

– Kanskje prøver Apple å bli mer sofistikerte når det gjelder kontrollering av rykter. Vi kan ikke vite hvilke rykter de har satt ut selv, og hvilke som kommer som følge av en lekkasje.