Frykter Veireno-krav på 30 millioner kroner

Veireno sto for søppelhåndteringen i Oslo, Romerike og Vestfold før de slo seg selv konkurs.

Søppelbil - veireno

OPPFYLTE IKKE KRAVENE: Veirenos søppelbiler oppfylte ikke kravene til akseltrykksbestemmelsene til kommunale veier i Vestfold.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Det er allerede fremmet krav på nesten 17 millioner kroner mot konkursboet til Veireno. Bostyrer frykter det samlede kravet kan bli opp mot 30 millioner.

– Vi har ingen total oversikt ennå. Hittil er gjeldsforpliktelsene på cirka 16,9 millioner kroner meldt i boet. Kravsbeløpet kan fort bli på oppunder 30 millioner kroner dersom leasingkontraktene på maskinparken endres ved overføring til kommunen, sier bostyrer Leif Petter Madsen i advokatfirmaet Wikborg Rein Madsen til Dagens Næringsliv.

Les også: Lover å hente søpla

Leaset søppelbiler

Veireno sto for søppelhåndteringen i Oslo, Romerike og Vestfold før de slo seg selv konkurs. Selskapet hadde leaset flere enn 100 søppelbiler, i hovedsak hos SG Finans, Nordea Finans og DNB Finans. 81 av dem ble brukt i Oslo.

Søppelbilene som ble brukt i Vestfold oppfylte ikke akseltrykksbestemmelsene til kommunale veier, og flere kommuner i Vestfold hadde varslet at de ikke var villig til å gi selskapet dispensasjon fra kravene.

1. mars skulle selskapet komme opp med en plan på hvordan dette skal løses, men 22. februar slo Veireno-eier Jonny Enger selskapet konkurs. Da hadde de også mistet avtalen om å håndtere avfallet til Oslo kommune.

Les også: Oslo kommune sier opp kontrakten med Veireno

Skyldte ansatte lønn

Da Veireno slo seg selv konkurs skyldte selskapet de ansatte lønn for 5,6 millioner kroner.

Oslo kommune hadde hevet kontrakten før konkursen etter at selskapet og kommunen hadde mottatt flere tusen klager i løpet av månedene Veireno skulle stå for avfallsinnhentingen i hovedstaden. I tillegg var det meldt om brudd på arbeidsmiljøloven.

Bobestyrer Leif Petter Madsen understreker at det så langt ikke er noen ting som tyder på straffbare forhold ved den økonomiske siden av driften, men er kjent med arbeidstidsproblematikken.

Tidsfristen for å melde krav mot Veireno, også betingende krav, er satt til 24. mars.

Les også: Jussekspert: – Kontrakten med Veireno er ulovlig