Hopp til innhold

Per Sandberg takket nei til Siv Jensen

Per Sandberg (Frp) kommer ikke til å bli statsråd i den nye regjeringen.

Vil ikke bli statsråd

VIDEO: Per Sandberg vil ikke bli statsråd

Per Sandberg har lenge vært ansett som aktuell for en av Frps statsrådsposter, men nå har han har selv bestemt seg for å stå utenfor regjering, skriver Aftenposten.

I et intervju med NRK bekrefter Sandberg at han har selv valgt å ikke bli statsråd.

– Jeg har allerede jobbet så hardt. Den totale belastningen for meg, familien og gamle venner er blitt for stor. Å bli statsråd vil innebære enda mer arbeid, enn det jeg allerede har lagt ned de siste årene, sier Sandberg til NRK.

– Har ikke nok motivasjon

Etter 16 år på Stortinget, sju år som 1. nestleder, perioder som samferdselspolitisk og justispolitisk talsmann og nå sist en av tre som forhandlet Frp inn i regjering, hopper nå Per Sandberg av.

Jeg har ikke motivasjonen som skal til, sier Frp-politikeren, som pendler mellom Oslo og Senja, der familien bor.

Han sier til NRK at han er fornøyd med det Frp og Høyre har fått frem i regjeringserklæringen og føler ikke at han gir seg på målstreken.

– Dette er en beslutning jeg har tatt alene, etter å ha rådet meg med familien, Siv og partiet. Jeg er stolt av å ha blitt spurt, men jeg har takket nei, sier Sandberg.

Ifølge Sandberg selv ble han tilbudt flere statsrådsposter, men han velger nå i stedet å bli vanlig stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag.

Per Sandberg deltok i sonderingene med Venstre og KrF, og har vært en viktig støttespiller for Siv Jensen i regjeringsforhandlingene med Høyre.

Takket nei til å bli statsråd

Per Sandberg: – Jeg takket nei til å bli statsråd

Les mer om stortingsvalget

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.